1 kg morčacích pŕs
2 šalotky
15 cherry paradajok
20 malých zemiakov
2 malé kúsky masla
1 lyžica zmesi Živánska
1 lyžica zmesi Detské bylinky Eliška
3 detské párky s vyšším obsahom mäsa
soľ
Detské bylinky Eliška nakúpite tu
Živánska, cigánska nakúpite tu
1Mäso nakrájajte na pásiky cca 2x1 cm. Párky a očistenú šalotku na kolieska. Zemiaky s paradajkami umyte, nechajte usušiť a posypte zmesou Detské bylinky Eliška.
2Mäso, šalotku a párky vložte do pekáča, posypete soľou a zmesou Živánska. Všetko dôkladne premiešajte, pridajte maslo a odklopené vložte do rúry prudko zapiecť cca na 15 minút s programom "Horný gril“ alebo „Horúci vzduch" pri teplote 180 °C.
3Následne prisypte zemiaky, priklopte vekom, podlejte ½ dcl vody a pečte asi 40 minút. Keď mäso zmäkne, pridajte paradajky a sprudka opäť zapečte pri programe gril cca 15 minút.
4Znova prihoďte kúsok masla a nechajte 10 minút odpočinúť v rúre. Všetko dôkladne premiešajte a podávajte so zeleninovým alebo mrkvovým šalátom.
Toto je vlastný recept našej päťročnej Elišky – sama si ho vyskladala, navarila, dochutila a všetkých nás výborne pohostila. Myslím si, že ak to zvládne 5 ročné dievčatko, dokáže si to doma sám navariť teenager, otec v kuchyni či bežne nič nestíhajúca mamina na materskej.
Eliška aj Davídek vám prajú dobrú chuť
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.