Recepty

Morčací vývar s krupicovými nokmi a petržlenom

Krůtí vývar s krupicovými noky a petrželí

počet osôb
6

čas prípravy
5 min. príprava
120 varenie vývaru

obtiažnosť
střední

druh jedla
Vývary

Potrebujeme

VÝVAR
morčacia polievková zmes alebo 2 morčacie krky a 2 krídla
3 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
kúsok póru
1 ČL korenia NESOLDÍK
1 ČL korenia LIGURČEK
soľ podľa chuti

KRUPICOVÉ NOKY
15 PL detskej krupice
hrnček mlieka
2PL sušenej PETRŽLENOVEJ VŇATE
0,5 ČL MUŠKÁTOVÉHO KVETU
2 vajcia
kúsok masla
soľ podľa chuti

Nesoldík nakúpite tu
Ligurček nakúpite tu
Muškátový kvet nakúpite tu
Petržlenový list nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso vložte do 4 litrového hrnca, zalejte vodou a priveďte do varu kým sa nezačne vytvárať pena.

2Všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec aj mäso a znovu zalejte vodou.

3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len jemne vrieť s mierne otvorenou prikrývkou. Vodu priebežne dolievajte.

4Keď je mäso mäkké vývar sceďte, mäso oberte, zeleninu nakrájajte a vložte naspäť.

KRUPICOVÉ NOKY

5KRUPICU povarte s mliekom a vzniknutú kašu nechajte vychladiť.

6Do uvarenej krupice zamiešajte vajce, soľ a korenie MUŠKÁTOVÝ KVET A PETRŽLEN.

7Všetko dobre premiešajte a polievkovou lyžicou namočenou vo vode vytvorte požadované noky.

8V troške horúceho vývaru noky varte cca 10 minút a potom vytiahnite a prelejte maslom.

Podávajte spolu s mäsom a zeleninou. Skvelý vývar pre deti alebo na slávnostné príležitosti.

Dobrú chuť


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Nesoldík
Všetky recepty s korením Ligurček
Všetky recepty s korením Muškátový kvet
Všetky recepty s korením Petržlenový list

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie