Recepty

Morčací špíz s čiernym sezamom a mangovou omáčkou

Krůtí špíz s  černým sezamem a mangovou omáčkou

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
25 minut grilovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Gril

Potrebujeme

Na špízy:
1 kg morčacích pŕs
2 červené cibule
slnečnicový a olivový olej
korenie Paella a rizoto
biele alebo čierne sezamové semienka
maslo
jarná cibuľka
soľ

Na mangovú omáčku:
2 zrelé mangá
1 pohár pomarančového džúsu
1 PL masla
korenie troch farieb
1 strúčik cesnaku
soľ
trstinový cukor




Paella a rizoto nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso nakrájajte na menšie kúsky, cibuľu rozoberte na plátky a jarnú cibuľku očistite a nechajte len biele časti.

2Na ihlu alebo špajdľu  napichujte striedavo kúsky mäsa a plátky cibule. Celý špíz posypte soľou a potrite slnečnicovým olejom.

3Uložte na gril alebo dajte na panvicu a prudko opečte zároveň s jarnou cibuľkou.

4Na druhej panvici alebo v zapekacej miske rozpustite maslo, pridajte do nej korenie Paella a rizoto a Čierny sezam.

5Špízy vložte do maslového kúpeľa s korením a nechajte na grile alebo rúre dôjsť ešte niekoľko minút.

6Servírujte s grilovanou jarnou cibuľkou a priamo na tanieri pokvapkajte olivovým olejom a maslom s korením.

7Skvelú chuť špízu doplníte nejakou ovocnou omáčkou, v našom prípade z manga.

Mangová omáčka:

1Mango nakrájajte a na masle ho orestujte.

2Pridajte pohár pomarančového džúsu, korenie a varte dovtedy, kým sa tekutá zmes nezredukuje na polovicu.

3Odstavte a celú zmes rozmixujte.

4Dochuťte soľou a cukrom, podľa chuti.

Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Paella a rizoto
Všetky recepty s korením Sezam biely
Všetky recepty s korením Sezam čierny
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie