Na špízy:
1 kg morčacích pŕs
2 červené cibule
slnečnicový a olivový olej
korenie Paella a rizoto
biele alebo čierne sezamové semienka
maslo
jarná cibuľka
soľ
Na mangovú omáčku:
2 zrelé mangá
1 pohár pomarančového džúsu
1 PL masla
korenie troch farieb
1 strúčik cesnaku
soľ
trstinový cukor
Paella a rizoto nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
1Mäso nakrájajte na menšie kúsky, cibuľu rozoberte na plátky a jarnú cibuľku očistite a nechajte len biele časti.
2Na ihlu alebo špajdľu napichujte striedavo kúsky mäsa a plátky cibule. Celý špíz posypte soľou a potrite slnečnicovým olejom.
3Uložte na gril alebo dajte na panvicu a prudko opečte zároveň s jarnou cibuľkou.
4Na druhej panvici alebo v zapekacej miske rozpustite maslo, pridajte do nej korenie Paella a rizoto a Čierny sezam.
5Špízy vložte do maslového kúpeľa s korením a nechajte na grile alebo rúre dôjsť ešte niekoľko minút.
6Servírujte s grilovanou jarnou cibuľkou a priamo na tanieri pokvapkajte olivovým olejom a maslom s korením.
7Skvelú chuť špízu doplníte nejakou ovocnou omáčkou, v našom prípade z manga.
Mangová omáčka:
1Mango nakrájajte a na masle ho orestujte.
2Pridajte pohár pomarančového džúsu, korenie a varte dovtedy, kým sa tekutá zmes nezredukuje na polovicu.
3Odstavte a celú zmes rozmixujte.
4Dochuťte soľou a cukrom, podľa chuti.
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.