Recepty

Chrumkavé špagety s cesnakovou strúhankou

 Křupavé špagety s česnekovou strouhankou

počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

500 g ricotty
500 g špagiet
125 ml mlieka
štipka CITRÓNOVEJ KÔRY MLETEJ
1 hrsť čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate
soľ, ČIERNE KORENIE
2 strúčiky cesnaku
2 PL masla
1 PL oleja
4 PL strúhanky

Citrónová kôra mletá nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Ricottu vyberte z chladničky aspoň 20 minút vopred na začiatku varenia.

2Cestoviny uvarte podľa návodu na obale al dente. Zlejte a nechajte odkvapkať.

3Cesnak oloúpte a nasekajte nadrobno. V panvici rozohrejte maslo s olejom a orestujte na ňom cesnak 1-2 minúty, kým nezozlatne. Pridajte strúhanku a opečte ju dohneda. Zmes potom stiahnite z ohňa.

4Mlieko zahrejte v hrnci, odstavte, pridajte ricottu, CITRÓNOVÚ KÔRU a väčšiu časť nadrobno nasekanej petržlenovej vňate a všetko dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte, pridajte cestoviny a premiešajte. 

Rozdeľte na taniere, posypte cesnakovou strúhankou, petržlenovou vňaťou a podávajte. 

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Citrónová kôra mletá
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie