500 g ricotty
500 g špagiet
125 ml mlieka
štipka CITRÓNOVEJ KÔRY MLETEJ
1 hrsť čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate
soľ, ČIERNE KORENIE
2 strúčiky cesnaku
2 PL masla
1 PL oleja
4 PL strúhanky
Citrónová kôra mletá nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Ricottu vyberte z chladničky aspoň 20 minút vopred na začiatku varenia.
2Cestoviny uvarte podľa návodu na obale al dente. Zlejte a nechajte odkvapkať.
3Cesnak oloúpte a nasekajte nadrobno. V panvici rozohrejte maslo s olejom a orestujte na ňom cesnak 1-2 minúty, kým nezozlatne. Pridajte strúhanku a opečte ju dohneda. Zmes potom stiahnite z ohňa.
4Mlieko zahrejte v hrnci, odstavte, pridajte ricottu, CITRÓNOVÚ KÔRU a väčšiu časť nadrobno nasekanej petržlenovej vňate a všetko dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte, pridajte cestoviny a premiešajte.
Rozdeľte na taniere, posypte cesnakovou strúhankou, petržlenovou vňaťou a podávajte.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.