4 kuracie prsia bez kože a kostí
soľ a čierne korenie na dochutenie
2 lyžice masla alebo podľa potreby
1 lyžica oleja
60 ml bieleho vína
2 šalotky alebo jedna žltá cibuľa ošúpaná a nakrájaná na jemno
2 strúčiky cesnaku nasekané
1,5 lyžice estragónu
3 šálky šampiňónov nakrájaných na plátky
200 ml kuracieho vývaru
240 ml smotany na varenie
Estragón nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
1Kuracie prsia osoľte, okoreňte a z oboch strán ľahko poprášte trochou múky. Ak sú kuracie prsia hrubé, rozrežte na motýľa, aby sa pražili rovnomerne a rýchlo.
2Na panvici alebo v hrnci rozohrejte maslo a olej. Kura osmažte na strednom plameni niekoľko minút z oboch strán. Chcete, aby prsia boli pekne zlaté, ale nie prepečené.
3. Nalejte víno na panvicu a zoškrabnite všetky zahnednuté kúsky prilepené na panvici do vína. Varíme, pokiaľ sa víno takmer úplne nevyvarí.
4Pridajte šalotku a trochu masla a za stáleho miešania restujte na miernom ohni, pokiaľ nezmäkne. V prípade potreby môžete miesto šalotky použiť cibuľu.
5Vmiešajte nasekaný cesnak, estragón a nakrájané šampiňóny na plátky a varte asi päť minút, pokiaľ hríby nezmäknú.
6Zmes podlejte kuracím vývarom a priveďte k varu. Vráťte kuracie prsia do panvice, prikryte a varte 15–20 minút alebo pokiaľ nebudú prepečené.
Vmiešajte smotanu a varte, pokiaľ sa neprehreje a mierne nezhustne. Ochutnajte, osoľte, okoreňte.
Podávajte s cestovinami, zemiakovou kašou či hranolkami.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.