Recepty

Krémové kura na estragóne

Krémové kuře na estragonu

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
30 minut varenie sirupu
40 minut celkový čas

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

4 kuracie prsia bez kože a kostí
soľ a čierne korenie na dochutenie
2 lyžice masla alebo podľa potreby
1 lyžica oleja
60 ml bieleho vína
2 šalotky alebo jedna žltá cibuľa ošúpaná a nakrájaná na jemno
2 strúčiky cesnaku nasekané
1,5 lyžice estragónu
3 šálky šampiňónov nakrájaných na plátky
200 ml kuracieho vývaru
240 ml smotany na varenie

Estragón nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu

Postup prípravy

1Kuracie prsia osoľte, okoreňte a z oboch strán ľahko poprášte trochou múky. Ak sú kuracie prsia hrubé, rozrežte na motýľa, aby sa pražili rovnomerne a rýchlo.

2Na panvici alebo v hrnci rozohrejte maslo a olej. Kura osmažte na strednom plameni niekoľko minút z oboch strán. Chcete, aby prsia boli pekne zlaté, ale nie prepečené.  
3.  Nalejte víno na panvicu a zoškrabnite všetky zahnednuté kúsky prilepené na panvici do vína. Varíme, pokiaľ sa víno takmer úplne nevyvarí.

4Pridajte šalotku a trochu masla a za stáleho miešania restujte na miernom ohni, pokiaľ nezmäkne. V prípade potreby môžete miesto šalotky použiť cibuľu.

5Vmiešajte nasekaný cesnak, estragón a nakrájané šampiňóny na plátky a varte asi päť minút, pokiaľ hríby nezmäknú.

6Zmes podlejte kuracím vývarom a priveďte k varu. Vráťte kuracie prsia do panvice, prikryte a varte 15–20 minút alebo pokiaľ nebudú prepečené.

  Vmiešajte smotanu a varte, pokiaľ sa neprehreje a mierne nezhustne. Ochutnajte, osoľte, okoreňte.

Podávajte s cestovinami, zemiakovou kašou či hranolkami. 

 

 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Estragón
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie