Recepty

Krémová polievka z póru a žltej šošovice

Krémová polévka z pórku a žluté čočky

počet osôb
6

čas prípravy
40 min. príprava

obtiažnosť
0

druh jedla
Ájurvédská kuchyně

Potrebujeme

200 g žltej šošovice (predom namočenej)
1 pór
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička strúhaného zázvoru
1/4 lyžičky kurkumy
1/4 lyžičky cayenského chilli
1/2 lyžičky senovky
1/2 lyžička rímskej rasce mletej
1 lyžica sušeného lahôdkového droždia
1,2 l vody
1 lyžička soli
ghí

Na servírovanie
šťava z limetky

Kurkuma nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Pískavica mletá nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1V stredne veľkom hrnci si rozohrejte ghí. Potom pridajte nastrúhaný zázvor a cesnak.

2Chvíľu korenie miešajte a nechajte uvoľniť chuť a aróma, ale nie príliš dlho, aby ste nespálili cesnak. Chvíľka naozaj postačí. Pridajte sypké korenie – chilli, senovku, kurkumu a rímsky kmín. Všetko spolu znova krátko restujte a miešajte.

3Teraz pridajte nakrájaný pór. Trošku zo zelenej časti si odložte stranou na servírovanie. Miešajte a chvíľu restujte pór aj s korením.

4Pridajte prepláchnutú žltú šošovicu. Všetko premiešajte a zalejte 1 l vody, osoľte. Zmes premiešajte a nechajte variť, pokiaľ šošovica nezmäkne. Bude to trvať približne 20 minút. Potom polievku odstavte, pridajte droždie a polievku rozmixujte tyčovým mixérom alebo v stolnom mixéri na abosolútne hladký krém.

5Polievka zhustne, takže ju ešte zrieďte cca 200 ml vody. Podľa potreby dochuťte. Pri podávaní nakvapkajte šťavu z limetky.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Chilli cayenské
Všetky recepty s korením Pískavica mletá
Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie