✨ Vianočná garancia: zaplaťte objednávku do 18. 12. a balíček doručíme do Vianoc! 🎁

Recepty

Králik na smotane

Králík na smetaně

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
60 minut pečenie
10 minut odpočívaní masa

obtiažnosť
střední

druh jedla
Omáčky

Potrebujeme

4 králičie stehná alebo celý králik
3 väčšie cibule
1 väčšia mrkva
1 lyžica plnotučnej horčice
2 citrony
1 dcl bieleho vína
kúsok slaniny
1 kelímok šľahačkovej a jeden kyslej smotany
1 PL korenia SVIEČKOVÁ NA SMOTANE
bobkový list celý
nové korenie celé
soľ a cukor na dochutenie

Sviečková & Na smotane nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu

Postup prípravy

Deň prvý:

1Mäso očistite od blán, celého králika naporcujte, posoľte a dajte do pekáča.

2Cibuľu aj mrkvu nakrájajte nahrubo, zasypte ňou mäso, zalejte bielym vínom, zatvorte vrchnákom dajte do chladu.

Deň druhý:

3Mäso vytiahnite z pekáča. Na horúcej panvici mäso prudko opečte zo všetkých strán a vložte späť do pekáča.

4Slaninu nakrájajte na kocky a orestujte ju v hrnci. Pridajte cibuľu s mrkvou, horčicu, korenie SVIEČKOVÁ NA SMOTANE, bobkový list, nové korenie a na štvrťky nakrájaný citrón. Prilejte 2 dcl vody a nechajte dôjsť do bodu varu.

5Všetko nalejte na mäso v pekáči, prikryjte vrchnákom a dajte na 60 minút do vyhriatej rúry na teplotu 180 stupňov.

6Keď je mäso mäkké vytiahnite ho z rúry a dajte odpočinúť. Zeleninu prelejte späť do hrnca, citrón a korenie z neho vytiahnite.

7Pridajte obe smotany a všetko do hladka rozmixujte tyčovým mixérom.

8Dochuťte soľou, citrónovou šťavou, prípadne doslaďte cukrom a nechajte 15 minút odpočinúť.

9Mäso dajte na tanier a podávajte s omáčkou a žemľovým alebo karlovarským knedlíkom.

Toto jedlo vyzerá zložito, ale rozhodne nie je. Uvarte si tento recept rovnako, ale aj v obmenách s iným druhom mäsa a určite si ho zamilujete (hovädzie stehno, srdce).

Pravá česká klasika, na ktorú si pamätáte z čias vašich babičiek. Dobrú chuť.

Páči sa Vám tento recept a náš unikátny program VARTE PODĽA KORENIA? Zdieľajte a šírte ho ďalej. Ďakujeme.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Sviečková & Na smotane
Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Nové korenie celé

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie