4 králičie stehná alebo celý králik
3 väčšie cibule
1 väčšia mrkva
1 lyžica plnotučnej horčice
2 citrony
1 dcl bieleho vína
kúsok slaniny
1 kelímok šľahačkovej a jeden kyslej smotany
1 PL korenia SVIEČKOVÁ NA SMOTANE
bobkový list celý
nové korenie celé
soľ a cukor na dochutenie
Sviečková & Na smotane nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Deň prvý:
1Mäso očistite od blán, celého králika naporcujte, posoľte a dajte do pekáča.
2Cibuľu aj mrkvu nakrájajte nahrubo, zasypte ňou mäso, zalejte bielym vínom, zatvorte vrchnákom dajte do chladu.
Deň druhý:
3Mäso vytiahnite z pekáča. Na horúcej panvici mäso prudko opečte zo všetkých strán a vložte späť do pekáča.
4Slaninu nakrájajte na kocky a orestujte ju v hrnci. Pridajte cibuľu s mrkvou, horčicu, korenie SVIEČKOVÁ NA SMOTANE, bobkový list, nové korenie a na štvrťky nakrájaný citrón. Prilejte 2 dcl vody a nechajte dôjsť do bodu varu.
5Všetko nalejte na mäso v pekáči, prikryjte vrchnákom a dajte na 60 minút do vyhriatej rúry na teplotu 180 stupňov.
6Keď je mäso mäkké vytiahnite ho z rúry a dajte odpočinúť. Zeleninu prelejte späť do hrnca, citrón a korenie z neho vytiahnite.
7Pridajte obe smotany a všetko do hladka rozmixujte tyčovým mixérom.
8Dochuťte soľou, citrónovou šťavou, prípadne doslaďte cukrom a nechajte 15 minút odpočinúť.
9Mäso dajte na tanier a podávajte s omáčkou a žemľovým alebo karlovarským knedlíkom.
Toto jedlo vyzerá zložito, ale rozhodne nie je. Uvarte si tento recept rovnako, ale aj v obmenách s iným druhom mäsa a určite si ho zamilujete (hovädzie stehno, srdce).
Pravá česká klasika, na ktorú si pamätáte z čias vašich babičiek. Dobrú chuť.
Páči sa Vám tento recept a náš unikátny program VARTE PODĽA KORENIA? Zdieľajte a šírte ho ďalej. Ďakujeme.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.