Recepty

Králik na cesnaku so strapačkami

Králík na česneku se střapačkami

počet osôb
4

čas prípravy
150 min. príprava
2 hod. pečenie
20 min. varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Pečínky

Potrebujeme

1 králik
2 ČL Grécke bylinky
2 cibule
soľ

Strapačky
1 lyžice bravčovej masti
1 veľká cibuľa
400 g kyslej kapusty
200 g slaniny
GARLIC PEPPER

Halušky
7 veľkých zemiakov
cca 200 g polohrubej múky
soľ

Grécke bylinky nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

1Na králika rozotrite hrsť soli a celého ho posypte korením Grécke bylinky. Cibuľu nasekajte na hrubo a dajte do pekáča. Králika položte na ňu, podlejte naberačkou vody, priklopte prikrývkou a dajte do vyhriatej rúry na 160 °C. Pečte do mäkka (cca 2 hodiny). Potom odklopte prikrývku a dopečte dozlata v rúre na horúcom vzduchu s ventilátorom.

2Cibuľu nakrájajte na drobno, slaninu na kocky. Kapustu prepláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.

3V panvici na masti opečte slaninu dozlata. Pridajte cibuľu a restujte, kým nezmäkne. Pridajte kapustu a podlejte trochou vody. Okoreňte, dobre premiešajte a duste pod prikrývkou cca 15 minút do mäkka.

4Medzitým si do veľkého hrnca dajte variť vodu. Očistite zemiaky a nastrúhajte ich do väčšej misy najemno.

5Osoľte ich a postupne prisypávajte múku. Cesto by nemalo byť ani príliš riedke, ale ani veľmi husté. Skúste vhodiť do hrnca s vriacou vodou jednu halušku a pokiaľ sa rozpadne, pridajte do cesta ešte múku.

6Pomocou sitka na halušky a varešky pretlačte cesto do hrnca s vriacou vodou a občas premiešajte. Keď halušky vyplávajú na povrch, varte ich na miernom ohni ešte 2-3 minúty.

7Halušky sceďte a pridajte ku kapuste, dobre premiešajte a podávajte spolu s králikom.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Grécke bylinky
Všetky recepty s korením Garlic Pepper

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie