1 králik
2 ČL Grécke bylinky
2 cibule
soľ
Strapačky
1 lyžice bravčovej masti
1 veľká cibuľa
400 g kyslej kapusty
200 g slaniny
GARLIC PEPPER
Halušky
7 veľkých zemiakov
cca 200 g polohrubej múky
soľ
1Na králika rozotrite hrsť soli a celého ho posypte korením Grécke bylinky. Cibuľu nasekajte na hrubo a dajte do pekáča. Králika položte na ňu, podlejte naberačkou vody, priklopte prikrývkou a dajte do vyhriatej rúry na 160 °C. Pečte do mäkka (cca 2 hodiny). Potom odklopte prikrývku a dopečte dozlata v rúre na horúcom vzduchu s ventilátorom.
2Cibuľu nakrájajte na drobno, slaninu na kocky. Kapustu prepláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.
3V panvici na masti opečte slaninu dozlata. Pridajte cibuľu a restujte, kým nezmäkne. Pridajte kapustu a podlejte trochou vody. Okoreňte, dobre premiešajte a duste pod prikrývkou cca 15 minút do mäkka.
4Medzitým si do veľkého hrnca dajte variť vodu. Očistite zemiaky a nastrúhajte ich do väčšej misy najemno.
5Osoľte ich a postupne prisypávajte múku. Cesto by nemalo byť ani príliš riedke, ale ani veľmi husté. Skúste vhodiť do hrnca s vriacou vodou jednu halušku a pokiaľ sa rozpadne, pridajte do cesta ešte múku.
6Pomocou sitka na halušky a varešky pretlačte cesto do hrnca s vriacou vodou a občas premiešajte. Keď halušky vyplávajú na povrch, varte ich na miernom ohni ešte 2-3 minúty.
7Halušky sceďte a pridajte ku kapuste, dobre premiešajte a podávajte spolu s králikom.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.