Recepty

Králičí vývar s ryžovými ňokmi s mrkvou a hráškom

Králičí vývar s rýžovými nočky s mrkví a hráškem

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
60 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vývary

Potrebujeme

1 králik bez zadných stehien a chrbtu
(toto mäso použijete inde)
3 mrkve
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá cibuľa
1 lyžička korenia Nesoldík

Ryžové noky
3 hrsti uvarenej ryže
2 hrsti hrášku
2 hrsti na kocky nakrájanej mrkve
1 hrsť na drobno nasekanej jarnej cibuľky
2 vajcie
2 lyžica detskej krupičky
2 lyžice hrubej múky

Nesoldík nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Slovenská zmes Fajnotka nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte k varu, pokiaľ sa nezačne vytvárať pena.

2Všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec aj mäso a znova zalejte vodou.

3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len ľahko prebublávať s mierne odklopeným vekom. Vodu priebežne dolievajte.

4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte, mäso oberte, zeleninu nakrájajte a vložte späť.

RYŽOVÉ ŇOKY

5Všetky suroviny zmiešajte a dobre spracujte, až sa úplne spoja.

6Mokrou rukou vytvorte malé noky alebo gule a varte cca v 1 litri vývaru približne 10 minút.

7. Podávajte v miske alebo hlbokom tanieri preliate vývarom a posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Nesoldík
Všetky recepty s korením Nové korenie celé
Všetky recepty s korením Slovenská zmes Fajnotka
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Bobkový list celý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie