1 králik bez zadných stehien a chrbtu
(toto mäso použijete inde)
3 mrkve
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá cibuľa
1 lyžička korenia Nesoldík
Ryžové noky
3 hrsti uvarenej ryže
2 hrsti hrášku
2 hrsti na kocky nakrájanej mrkve
1 hrsť na drobno nasekanej jarnej cibuľky
2 vajcie
2 lyžica detskej krupičky
2 lyžice hrubej múky
Nesoldík nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Slovenská zmes Fajnotka nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
1Mäso vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte k varu, pokiaľ sa nezačne vytvárať pena.
2Všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec aj mäso a znova zalejte vodou.
3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len ľahko prebublávať s mierne odklopeným vekom. Vodu priebežne dolievajte.
4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte, mäso oberte, zeleninu nakrájajte a vložte späť.
RYŽOVÉ ŇOKY
5Všetky suroviny zmiešajte a dobre spracujte, až sa úplne spoja.
6Mokrou rukou vytvorte malé noky alebo gule a varte cca v 1 litri vývaru približne 10 minút.
7. Podávajte v miske alebo hlbokom tanieri preliate vývarom a posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.