✨ Vianočná garancia: zaplaťte objednávku do 18. 12. a balíček doručíme do Vianoc! 🎁

Recepty

Kofty z červenej šošovice s jemnou tandoori omáčkou

Kofty z červené čočky s jemnou tandoori omáčkou

počet osôb
4

čas prípravy
60 min. príprava

obtiažnosť
0

druh jedla
Ájurvédská kuchyně

Potrebujeme

Kofty
200 g namočenej červenej šošovice
2 lyžice rastlinného oleja
2 lyžičky korenia Bulharsko
konzerva krájaných rajčín (2 lyžice použijete na kofty a zvyšok do omáčky)
3 strúčiky cesnaku
3/4 lyžičky soli
150 g strúhanky (100 g približne na kofty a zvyšok na obaľovanie)
rastlinný olej na smaženie


Jemná tandoori omáčka
2 lyžice rastlinného oleja
1/2 červenej papriky
1 mrkva
1 cibuľa
1 cm zázvoru, očisteného a nastrúhaného
2 lyžičky korenia Orient
hrsť namočených kešu orieškov
zvyšok konzervy krájaných rajčín
konzerva kokosového mlieka

Bulharsko nakúpite tu
Orient nakúpite tu

Postup prípravy

1Namočenú šošovicu prepláchnite vo vode a dajte variť do približne 500 ml vody na 10 minút.

2Šošovicu sceďte a prepláchnite čistou vodou, nechajte odkvapkať.

3Do rozohriatého oleja pridajte Bulharsko. Až korenie začne voňať, pridajte prelisovaný cesnak, krájané rajčiny a šošovicu. Všetko premiešajte.

4Zmes dajte bokom vychladnúť a pripravte si omáčku.

5Na rozohriatom oleji si opražte nakrájanú cibuľu.

6Pridajte nakrájanú a očistenú mrkvu a papriku a krátko restujte všetko dohromady. Pridajte nastrúhaný zázvor a korenie Orient.

7Až korenie začne voňať, pridajte kešu orechy a konzervu krájaných rajčín. Všetko zalejte kokosovým mliekom a prikryté varte na miernom ohni 15 minút.

8Medzitým dokončite šošovicové kofty.

9K vychladnutej zmesi z šošovice pridajte soľ a postupne taktiež strúhanku. Pridávajte tak, aby vznikla tvárna zmes. V rukách by sa nemali rozpadávať, ale nesmú byť príliš suché. Tvarujte zo zmesi guličky.

10Guličky obaľujte vo zvyšku strúhanky a na rozpálenom oleji ich osmažte z oboch strán.

11Hotovú omáčku ešte dosoľte a tyčovým mixérom rozmixujte do hladka.

12Guličky servírujte s omáčkou, nakrájanou čerstvou zeleninou a ryžou. Môžete ale zvoliť aj inú obľúbenú prílohu. Môžete ich servírovať napríklad sa šalátom a jogurtovým dresingom.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Bulharsko
Všetky recepty s korením Orient

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie