Recepty

Kelový prívarok

Kapustový prívarok

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
30 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Slovenská kuchyně

Potrebujeme

1 stredný kel
trochu slaniny
1 ks cibule
masť
2 ks zemiaky
2 strúčiky cesnaku
pol čl RASCA DRVENÁ
1čl SPIŠSKÁ ZMES VALACH
štipka ČIERNE KORENIE MLETÉ
soľ
hladká múka

Rasca česká drvená nakúpite tu
Spišská zmes Valach nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu

Postup prípravy

1Kel nakrájajte na prúžky, zemiaky na menšie kúsky, cibuľu na drobno a slaninu na malé kocky.

2Na masti opečte slaninu, pridajte cibuľu a opečte dozlatista.

3Keď je cibuľa dozlatista upečená pridajte kel, zemiaky, všetko korenie, soľ a pretlačený cesnak. Podlejte vodou a na miernom plameni zemiaky varte do polomäkka.

4Rozmiešajte hladkú múku v troche vody. Keď sú zemiaky polomäkké, vlejte vodu s múkou do prívarku, nechajte vrieť 15 minút a máte hotovo.

 

Podávajte s opečenou špekáčkou alebo domácou sekanou. Recept na domácu sekanú nájdete v našej kuchárke.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Spišská zmes Valach
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie