Recepty

Kari kuracia polievka s Indiou

Kari kuřecí polévka s Indií

počet osôb
4

čas prípravy
45 min. príprava

obtiažnosť
0

druh jedla
Ájurvédská kuchyně

Potrebujeme

500 g kuracích pŕs
2 mrkvy
1 lyžica oleja
1 lyžička Korenia India
štipku Kurkumy
1 lyžička citrónovej šťavy
2 l kuracieho vývaru
1 balenie instatných ázijských rezancov
soľ
čerstvý koriander
Čierne sezamové semienko

India nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu

Postup prípravy

1Kuracie prsia nakrájajte na malé kúsky a mrkvu na kolieska.

2Na oleji opečte kuracie mäso. Pridajte mrkvu, Indiu a opekajte 5 minút.

3Zmes zalejte vývarom alebo vodou a nechajte vrieť na miernom plameni cca 30 minút.

4Dochuťte soľou, čiernym mletým korením a citrónovou šťavou.

Podávajte s uvarenými čínskými rezancami, posypané čiernym sezamom a čerstvým koriandrom.

Užívanie pálivej chute je z pohľadu ajurvedy vhodné najmä na jar, v období, kedy prevláda vodno-zemská kapha dóša. Konzumácia tejto polievky vám môže pomôcť nepropadnúť tzv. jarnej únave, navracia chuť do práce.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením India
Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Sezam čierny

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie