500 g kuracích pŕs
2 mrkvy
1 lyžica oleja
1 lyžička Korenia India
štipku Kurkumy
1 lyžička citrónovej šťavy
2 l kuracieho vývaru
1 balenie instatných ázijských rezancov
soľ
čerstvý koriander
Čierne sezamové semienko
India nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
1Kuracie prsia nakrájajte na malé kúsky a mrkvu na kolieska.
2Na oleji opečte kuracie mäso. Pridajte mrkvu, Indiu a opekajte 5 minút.
3Zmes zalejte vývarom alebo vodou a nechajte vrieť na miernom plameni cca 30 minút.
4Dochuťte soľou, čiernym mletým korením a citrónovou šťavou.
Podávajte s uvarenými čínskými rezancami, posypané čiernym sezamom a čerstvým koriandrom.
Užívanie pálivej chute je z pohľadu ajurvedy vhodné najmä na jar, v období, kedy prevláda vodno-zemská kapha dóša. Konzumácia tejto polievky vám môže pomôcť nepropadnúť tzv. jarnej únave, navracia chuť do práce.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.