Recepty

Pomaranč v chilli čokoláde

Kandovaný pomeranč v chilli čokoládě

počet osôb
4

čas prípravy
60 min. príprava
40 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Tipy na dárky (nevánoční)

Potrebujeme

4 ks pomarančov
3 šálky vody
1 šálka kryštálového cukru
100 g 70% horkej čokolády
25 g masla
Chilli podľa chuti

Chilli drvené nakúpite tu
Kardamóm mletý nakúpite tu
Korenie na perníčky nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Citrónová kôra mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Pomaranče umyjte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm. Pomaranče krátko povarte v horúcej vode a potom ich prudko ochlaďte v studenej.

2Do hrnca dajte vodu a cukor. Priveďte k varu a pridajte pomaranče. Povarte na miernom plameni 40-45 minút. 

3Pomaranče odstavte a nechajte ich v sirupe ešte 15 minút odležať.

4Pomaranče poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte sušiť na teplom a suchom mieste. 3 dni by mohli stačit.

5Čokoládu s maslom rozpusťte vo vodnom kúpeli. Pridajte chilli podľa chuti. 

6Pomaranče namočte do čokolády a nechajte stuhnúť na papieri na pečenie.

Ak nemáte radi chilli, môžete použiť napríklad zázvor, citrónovu kôru či pernikové korenie. Pre deti môžete horkú čokoládu vymeniť za mliečnu či bielu a zmiešať napríklad so škoricou či kardamónom.

Dobrú chuť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chilli drvené
Všetky recepty s korením Kardamóm mletý
Všetky recepty s korením Korenie na perníčky
Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Zázvor mletý
Všetky recepty s korením Citrónová kôra mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie