4 ks pomarančov
3 šálky vody
1 šálka kryštálového cukru
100 g 70% horkej čokolády
25 g masla
Chilli podľa chuti
Chilli drvené nakúpite tu
Kardamóm mletý nakúpite tu
Korenie na perníčky nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Citrónová kôra mletá nakúpite tu
1Pomaranče umyjte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm. Pomaranče krátko povarte v horúcej vode a potom ich prudko ochlaďte v studenej.
2Do hrnca dajte vodu a cukor. Priveďte k varu a pridajte pomaranče. Povarte na miernom plameni 40-45 minút.
3Pomaranče odstavte a nechajte ich v sirupe ešte 15 minút odležať.
4Pomaranče poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte sušiť na teplom a suchom mieste. 3 dni by mohli stačit.
5Čokoládu s maslom rozpusťte vo vodnom kúpeli. Pridajte chilli podľa chuti.
6Pomaranče namočte do čokolády a nechajte stuhnúť na papieri na pečenie.
Ak nemáte radi chilli, môžete použiť napríklad zázvor, citrónovu kôru či pernikové korenie. Pre deti môžete horkú čokoládu vymeniť za mliečnu či bielu a zmiešať napríklad so škoricou či kardamónom.
Dobrú chuť! :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.