125 ml smotany na šľahanie 33%
25 g Holandského kakaa
1 balenie vanilkového cukru
5 vajec
160 g práškového cukru
200 g masla v izbovej teplote
štipka soli
280 g polohrubej múky
50 g plátkov mandlí
1 balíček kypriaceho prášku
1/2 ČL CITRÓNOVEJ KÔRY MLETEJ
1V mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a maslom na najvyššom stupni do peny. Pridajte kakao a zašľahajte, potom zašľahajte smotanu.
2Z bielkov so štipkou soli vyšľahajte tuhý sneh, ktorý jemne vmiešajte do žĺtkovej peny. Pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom, CITRÓNOVOU KÔROU MLETOU, vanilkovým cukrom a zľahka premiešajte do cesta. Nakoniec do hladkého cesta vmiešajte plátky mandlí.
3Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Barančeka dajte do rozohriatej rúry a pečte na 160°C cca 55 minút. Upečenie vyskúšajte pomocou špajdle. Pokiaľ na špajdli zostane cesto, pečte dlhšie.
4Barančeka nechajte vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopte a môžete pocukrovať a okolo krku uviazať mašličku z krajky alebo stuhy.
Veselú Veľkú noc.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.