Recepty

Kakaový baránok s mandľami

Kakaový beránek s mandlemi

čas prípravy
25 min. príprava
55 min. Pečenie

obtiažnosť
0

druh jedla
Velikonoce

Potrebujeme

125 ml smotany na šľahanie 33%
25 g Holandského kakaa
1 balenie vanilkového cukru
5 vajec
160 g práškového cukru
200 g masla v izbovej teplote
štipka soli
280 g polohrubej múky
50 g plátkov mandlí
1 balíček kypriaceho prášku
1/2 ČL CITRÓNOVEJ KÔRY MLETEJ

Citrónová kôra mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1V mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a maslom na najvyššom stupni do peny. Pridajte kakao a zašľahajte, potom zašľahajte smotanu.

2Z bielkov so štipkou soli vyšľahajte tuhý sneh, ktorý jemne vmiešajte do žĺtkovej peny. Pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom, CITRÓNOVOU KÔROU MLETOU, vanilkovým cukrom a zľahka premiešajte do cesta. Nakoniec do hladkého cesta vmiešajte plátky mandlí.

3Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Barančeka dajte do rozohriatej rúry a pečte na 160°C cca 55 minút. Upečenie vyskúšajte pomocou špajdle. Pokiaľ na špajdli zostane cesto, pečte dlhšie.

4Barančeka nechajte vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopte a môžete pocukrovať a okolo krku uviazať mašličku z krajky alebo stuhy.

Veselú Veľkú noc.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Citrónová kôra mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie