Recepty

Kačka s červenou kapustou a domácimi lokšami

Kachna s  červeným zelím a domacími lokšemi

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
120 minut pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Slovenská kuchyně

Potrebujeme

1 celá kačka
2 cibule
2 ČL DREVENEJ RASCE
soľ

Červená kapusta:
stredne veľká hlávka červenej kapusty
4 vrchovaté PL cibule s výpekom z vašej pečenej kačky
2 PL medu
1 dcl suchého červeného vína
2 PL slivkového lekváru
1 olúpané a najemno nastrúhané jablko
pol lyžičky KORENIA PIATICH VÔNÍ

Domáce zemiakové lokše:
700g varených nastrúhaných zemiakov
200g polohrubej múky
1,5 ČL soli

masť alebo výpek z kačky na potieranie lokší

Postup prípravy

1Na kačku vytrite hrsť soli a celú ju posypte rascou.

2Cibuľu nasekajte na hrubo a dajte do pekáča. 

3Kačku položte na cibuľu, podlejte naberačkou vody, prikryjte vrchnákom a dajte do vyhriatej rúry na 160 stupňov.

4Pečte do mäkka (cca 2 hodiny). Potom vrchnák odklopte a upečte dozlata v rúre, na horúcom vzduchu s ventilátorom.

5Vo vyššom hrnci zahrejte med a najemno nastrúhanú hlávku červenej kapusty ( bez tvrdého svetlého hlúbu ), podlejte vínom, prisypte soľ a korenie, prikryjte prikrývkou a duste do mäkka.

6Zmiešajte olúpané najemno nastrúhané jablko s lekvárom ( bude fungovať ako zahusťovadlo ). Keď je kapusta mäkká, tak túto zmes pridajte spoločne so 4 vrchovatými polievkovými lyžicami cibule, s výpekom z vašej pečenej kačky a dobre premiešajte.

7Nechajte ešte 15 minút odpočinúť. V prípade potreby môžete ešte dosladiť lekvárom alebo okysliť červeným vínom.

8Pripravte si lokše. Zo všetkých surovín vytvorte vláčne cesto. Pracujte rýchlo, lebo cesto rychlo riedne a horšie sa s ním potom pracuje! Urobte asi 100 gramové guličky, ktoré vyvaľkáte na asi 2mm placky. Dajte na rozpálenú panvicu z oboch strán opečte a pomastite masťou alebo kačacím výpekom a zložte ich na štvrtiny.

9Kačku naporcujte a podávajte s lokšami, červenou kapustou a dobre vychladeným pivom.

ČERVENÁ KAPUSTA má stovky podôb.Toto je môj vlastný originálny recept, ktorý už dlho a pravidelne varím. Kapusta je veľmi dobre chuťovo vyvážená, skvelo sa dopĺňa s chuťou kačky, zemiakových lokší a je pomerne jednoduchá. Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie