500g dobrého mletého hovädzieho mäsa
500g dobrého mletého bravčového mäsa (najlepšie je plece)
2 vajcia
1 stredná nadrobno nasekaná cibuľa
2 ČL VEGE RAJČÁTKA
2 ČL STAROČECH
2 ČL CESNAK MLETÝ alebo 2 strúčiky cesnaku
3 PL mlieka
2 PL strúhanky
1 ČL kremžskej alebo plnotučnej horčice
soľ podľa chuti
olej na pečenie
Na trojobal:
hladká múka
2 vajcia
strúhanka
1Mleté mäso, mlieko, ostatné suroviny a korenie zmiešajte, dobre vypracujte a dajte do chladničky aspoň na hodinu vychladiť.
2Z vypracovanej zmesi vytvorte bochníky, z bochníkov karbonátky a obaľte ich v trojobale. Hladká múka, vajcia a nakoniec strúhanka. A upečte ich na slnečnicovom oleji.
3Podávajte so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.
Rovnako dobrá je varianta bez trojobalu. Záleží len na tom, ako máte karbonátky radi.
Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednejte si z neho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty "ZDIEĽAJTE". Ďakujeme.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.