Recepty

Jelení steak s makovo-vínovou omáčkou s jalovcom

Jelení steak s  makovo-vinnou omáčkou s jalovcem

počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
10 min. Grilovanie
15 min. příprava omáčky

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zvěřina

Potrebujeme

4 jelenie steaky (stehno, sviečková, roštenka)
olivový a slnečnicový olej
FAREBNÉ KORENIE DO MLYNČEKA
maslo
soľ

Makovo-vínová omáčka:
1/2 l červeného vína
4 PL mletého modrého maku
1/2 ČL MLETÉHO JALOVCA
4 PL masla
1 PL medu
soľ

Jalovec mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Jelenie steaky potrite slnečnicovým olejom, položte na horúci gril alebo panvicu a po niekoľkých minútach mäso otočte.

2V panvici alebo ohňuvzdornej miske rozpusťte maslo a mäso tam dajte.

3Steaky posypte čerstvo namletým korením z mlynčeka a nechajte ešte pár minút v teplom grile alebo rúre v maslovom kúpeli oddýchnuť.

Makovo-vínová omáčka

4Do panvice dajte pol litra kvalitného červeného vína, 4 PL mletého maku, 1/2 ČL MLETÉHO JALOVCA, varte a zredukujte na polovicu.

5Omáčku dôkladne rozmixujte, vráťte naspäť na oheň, pridajte med a maslo a nechajte ešte chvíľu prehriať.

6Priamo na tanieroch steaky posoľte, prelejte maslom s korením, pokvapkajte olivovým olejom a servírujte s pripravenou omáčkou.

Skvelá kombinácia zveriny, korenia, maku a červeného vína. Nezabudnuteľné!

Dobrú chuť


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Jalovec mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie