4 jelenie steaky (stehno, sviečková, roštenka)
olivový a slnečnicový olej
FAREBNÉ KORENIE DO MLYNČEKA
maslo
soľ
Makovo-vínová omáčka:
1/2 l červeného vína
4 PL mletého modrého maku
1/2 ČL MLETÉHO JALOVCA
4 PL masla
1 PL medu
soľ
1Jelenie steaky potrite slnečnicovým olejom, položte na horúci gril alebo panvicu a po niekoľkých minútach mäso otočte.
2V panvici alebo ohňuvzdornej miske rozpusťte maslo a mäso tam dajte.
3Steaky posypte čerstvo namletým korením z mlynčeka a nechajte ešte pár minút v teplom grile alebo rúre v maslovom kúpeli oddýchnuť.
Makovo-vínová omáčka
4Do panvice dajte pol litra kvalitného červeného vína, 4 PL mletého maku, 1/2 ČL MLETÉHO JALOVCA, varte a zredukujte na polovicu.
5Omáčku dôkladne rozmixujte, vráťte naspäť na oheň, pridajte med a maslo a nechajte ešte chvíľu prehriať.
6Priamo na tanieroch steaky posoľte, prelejte maslom s korením, pokvapkajte olivovým olejom a servírujte s pripravenou omáčkou.
Skvelá kombinácia zveriny, korenia, maku a červeného vína. Nezabudnuteľné!
Dobrú chuť
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.