1,5 kg mäsa z jeleňa (krk, plece, stehno)
4 veľké cibule
2 dcl suchého červeného vína
4 PL masti
1 ČL TYMIÁNU
1 PL ÚDENEJ PAPRIKY
1 PL MAJORÁNKY
1 ČL korenia GARLIC PEPPER
1 ČL MLETÉHO JALOVCA
2 PL slivkového lekváru
3 strúčiky cesnaku
soľ
Tymian nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
1Cibuľu nakrájajte najemno. V hrnci rozohrejte masť a orestujte na ňom cibuľku dozlata.
2Mäso nakrájajte na kocky cca 2 x 2 cm. Akonáhle je cibuľka zlatá, pridajte mäso a opečte zo všetkých strán. Pridajte korenie JALOVEC, TYMIÁN A GARLIC PEPPER a dobre orestujte. Podlejte trochou vody a duste do polomäkka. Behom varu ešte podlievajte malým množstvom vody alebo vývaru.
3Keď je mäso čiastočne mäkké, pridajte lekvár, víno, ÚDENÚ PAPRIKU a duste ďalej, kým nebude mäso úplne mäkké.
4MAJORÁNKU podrvte v dlaniach, cesnak nastrúhajte a všetko pridajte do guláša. Guláš zahustite tak, ako ste zvyknutí (zemiakom, múkou, solamylom, chlebom či perníkom), ešte chvíľu povarte, prípadne dorieďte vodou na požadovanú konzistenciu a dosoľte podľa chuti.
5Ozdobte cibuľou a podávajte s pečivom alebo žemľovým knedlíkom.
Druhov gulášov sú tisíce, tento patrí tiež k mojim obľúbeným. Nieje tam veľa papriky a je "tak trochu iný" než tie, na ktoré ste zvyknutí. Pre "gulášožrútov" príjemná zmena.
Dobrú chuť! Davídek
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.