Recepty

Jelení guláš s červeným vínom

Jelení guláš s červeným vínem

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
120 min. varenie guláša

obtiažnosť
střední

druh jedla
Zvěřina

Potrebujeme

1,5 kg mäsa z jeleňa (krk, plece, stehno)
4 veľké cibule
2 dcl suchého červeného vína
4 PL masti
1 ČL TYMIÁNU
1 PL ÚDENEJ PAPRIKY
1 PL MAJORÁNKY
1 ČL korenia GARLIC PEPPER
1 ČL MLETÉHO JALOVCA
2 PL slivkového lekváru
3 strúčiky cesnaku
soľ

Tymian nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte najemno. V hrnci rozohrejte masť a orestujte na ňom cibuľku dozlata. 

2Mäso nakrájajte na kocky cca 2 x 2 cm. Akonáhle je cibuľka zlatá, pridajte mäso a opečte zo všetkých strán. Pridajte korenie JALOVEC, TYMIÁN A GARLIC PEPPER a dobre orestujte. Podlejte trochou vody a duste do polomäkka. Behom varu ešte podlievajte malým množstvom vody alebo vývaru.

3Keď je mäso čiastočne mäkké, pridajte lekvár, víno, ÚDENÚ PAPRIKU a duste ďalej, kým nebude mäso úplne mäkké. 

4MAJORÁNKU podrvte v dlaniach, cesnak nastrúhajte a všetko pridajte do guláša. Guláš zahustite tak, ako ste zvyknutí (zemiakom, múkou, solamylom, chlebom či perníkom), ešte chvíľu povarte, prípadne dorieďte vodou na požadovanú konzistenciu a dosoľte podľa chuti.

5Ozdobte cibuľou a podávajte s pečivom alebo žemľovým knedlíkom.

Druhov gulášov sú tisíce, tento patrí tiež k mojim obľúbeným. Nieje tam veľa papriky a je "tak trochu iný" než tie, na ktoré ste zvyknutí. Pre "gulášožrútov" príjemná zmena.

Dobrú chuť! Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Majorán
Všetky recepty s korením Paprika údená
Všetky recepty s korením Garlic Pepper

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie