Recepty

Jarné farmárske kurča plnené pečeňovou plnkou s makom a kôprom

Jarní farmářské kuře plněné játrovou nádivkou s mákem a koprem

počet osôb
4

čas prípravy
260 min. príprava
20 min. Plnka
4 hod. pečenie mäsa

obtiažnosť
střední

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

1 celé kurča
400 g hydinovej pečene
2 vajcia
2 cibule
kúsok masla
1 lyžica masti
4 lyžice modrého maku
1 lyžica Farmárskej zmesi Brezina
2 lyžice kôpru alebo zväzok čerstvého
2 lyžice paštétového korenia
1 lyžice Gréckych byliniek
6 rožkov
2 vajcia
1/2 hrnčeka hrubej múky
1/2 hrnčeka mlieka
soľ

Farmárska zmes BREZINA nakúpite tu
Kôpor nakúpite tu
Paštétové korenie nakúpite tu
Grécke bylinky nakúpite tu

Postup prípravy

1Kurča opláchnite, vysušte, posypte soľou a korením FARMÁRSKA ZMES BREZINA.

2Cibuľu a kôpor nasekajte najemno a rohlíky nakrájajte na stredne veľké kocky. Pečeň zbavte žiliek a nakrájajte ich na rezance. Z vajec oddeľte bielok a z neho vyšľahajte tuhý sneh.

PLNKA

3Na masti orestujte cibuľu doružova, pridajte pečeň a prudko opečte. Prisypte mak, KÔPOR, PAŠTÉTOVÉ KORENIE, GRÉCKE BYLINKY, soľ a zmes dajte do misy vychladnúť.

4K zmesi pridajte rohlíky, žĺtky, múku, mlieko, soľ, rozpustené maslo a sneh. Všetky suroviny dôkladne zapracujte do seba, nech sa dobre spoja.

5Časťou plnky naplňte kurča. Dobre brušný otvor zašijte nitkou (niekomu postačia aj špajle). Pripravené kurča vložte do pekáča, zo zbytku plnky vytvorte gule veľké ako dlaň a pridajte ich do pekáča ku kurčatu.

6Podlejte hrnčekom vody, priklopte prikrývkou a pečte na 100 °C aspoň 4 hodiny. Čas a teplotu môžete samozrejme upraviť na vyšší stupeň, ale kurča sa vám viac zpečie.

7Posledných 20 minút kurča dopečte bez prikrývky na horúcom vzduchu do zlata. Výpek zlejte a zredukujte ho na polovicu tekutiny. Tým potom budete polievať kurča na tanieri alebo v ňom namáčať bagetu.

8Po dopečení kurča aj plnku naporcujte a podávajte s pažítkovými zemiakmi alebo len tak s francúzskou bagetou.

Toto je môj vlastný recept, mám ho veľmi rád a často ho varím deťom a známym. Všetkým veľmi chutí, tak si ho vyskúšajte aj Vy.

Už čoskoro vás tento recept naučím a pridám aj svoje skúsenosti z miešania korenia naživo na našom streame. Sledujte naše sociálne siete a prihláste sa tiež do našej novej FB skupiny "Varíme s Davídkovým kořením", kde sa dozviete omnoho viac.

Váš Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farmárska zmes BREZINA
Všetky recepty s korením Kôpor
Všetky recepty s korením Paštétové korenie
Všetky recepty s korením Grécke bylinky

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie