1 balenie (200 g) rezancov Udon
2 lyžice neutrálneho oleja
200 g šúpaných kreviet
3 strúčiky cesnaku
1 väčšia žltá cibuľa nakrájaná na mesiačiky
6 šampiňónov nakrájaných na plátky
2 menšie mrkve nakrájané na rezance
1 zväzok jarnej cibuľky
1 lyžica sójovej omáčky
štipka soli
štipka čierneho mletého korenia
Omáčka:
2 lyžice ústricovej omáčky
1 lyžička tmavej sójovej omáčky
1 lyžička ryžového octu
1 lyžička hnedého cukru
⅓ lyžičky čerstvo drveného čierneho korenia
1 lyžica sezamového oleje z praženého sezamu
štipka Cayenského chilli
2 cm nastrúhaného zázvoru
1 nasekaný strúčik cesnaku
sezamové semienka na posypanie
Korenie čierne celé nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
1V osolenej vode uvarte rezance Udon podľa pokynov na obale. Zlejte a opláchnite studenou vodou.
2Na panvici rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja, nasekaný cesnak a opekajte 1 minútu. Potom pridajte hríby a restujte, pokiaľ nebudú zlaté. Potom pridajte cibuľu, bielu časť jarnej cibuľky a mrkvu. Miešajte 2 – 3 minúty. Posypte štipkou soli a čierneho korenia a vyberte zeleninu.
3Do rovnakej panvice pridajte ďalšiu lyžicu oleja, nasekané strúčiky cesnaku a opražte krevety. Pridajte sójovú omáčku a štipku soli. Krátko opražte (cca 3 minúty).
4Pridajte rezance. Smažte na prudkom ohni za stáleho miešania, aby rezance boli rovnomerne chrumkavé.
5Všetky ingrediencie na omáčku zmiešajte a pripravenú omáčku nalejte na rezance. Dobre premiešajte.
6Potom vhoďte zeleninu a všetko spolu krátko opražte.
7Podávajte posypané nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky a sezamovými semienkami.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.