1 a 1/2 kg očistených a nakrájaných jahôd
1 l vriacej vody
500 g cukru
šťava z jedného citrónu
1 balenie želírovacieho cukru extra 2:1 (Dr. Oetker)
2 vanilkové struky
Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu
1Nakrájané a umyté jahody dajte do misy, popučte, zalejte 1 l vriacej vody a nechajte cez noc odstáť.
2Jahody prepasírujte cez sitko do väčšieho hrnca.
3Do jahodovej šťavy pridajte cukor, citrónovu šťavu, želírovací cukor, zrniečka z dvoch vanilkových strukov a dôkladne premiešajte. Za stáleho miešania priveďte jahodovú zmes do varu a asi 5 minút povarte.
4Odoberte prípadnú penu a urobte želírovaciu skúšku (Malé množstvo toppingu odeberte a nechajte vychladnúť na tanieri - tanier môžete dať na 5 minút do mrazáku. Pokiaľ je topping príliš tuhý, pridajte do zmesi vodu a chvíľku povarte.)
5Hotový topping nalejte do vopred umytých fliaš a dobre uzavrite.
Tento pomer surovín vystačí na sedem 250ml fliaš.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.