Recepty

Jahodový topping

Jahodový topping

čas prípravy
35 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

1 a 1/2 kg očistených a nakrájaných jahôd
1 l vriacej vody
500 g cukru
šťava z jedného citrónu
1 balenie želírovacieho cukru extra 2:1 (Dr. Oetker)
2 vanilkové struky

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

1Nakrájané a umyté jahody dajte do misy, popučte, zalejte 1 l vriacej vody a nechajte cez noc odstáť.

2Jahody prepasírujte cez sitko do väčšieho hrnca.

3Do jahodovej šťavy pridajte cukor, citrónovu šťavu, želírovací cukor, zrniečka z dvoch vanilkových strukov a dôkladne premiešajte. Za stáleho miešania priveďte jahodovú zmes do varu a asi 5 minút povarte.

4Odoberte prípadnú penu a urobte želírovaciu skúšku (Malé množstvo toppingu odeberte a nechajte vychladnúť na tanieri - tanier môžete dať na 5 minút do mrazáku. Pokiaľ je topping príliš tuhý, pridajte do zmesi vodu a chvíľku povarte.)

5Hotový topping nalejte do vopred umytých fliaš a dobre uzavrite.

Tento pomer surovín vystačí na sedem 250ml fliaš.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie