800 g čerstvých jahôd
500 g mascarpone
4 žĺtky
70 g + 2 lyžice krupicového cukru
200 g savoiardi sušenek (cukrárenských piškótov)
60 ml limoncella
1,5 citrónu
1 vaniľkový lusk2
Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu
1Jednu pätinu jahôd si dajte na bok na ozdobu - vyberajte tie, ktoré sú viacmenej rovnako veľké. Zvyšok jahôd nakrájajte na jemné kocky a dajte ich do misy. Pridajte 2 lyžice cukru, šťavu z jedného citrónu, premiešajte a nechajte 15 minút odpočívať.
2K žĺtkom pridajte zvyšok cukru a šľahajte na strednej rýchlosti, pokiaľ zmes nebude svetlá a nadýchaná. Pridajte postupne mascarpone a pokračujte v šľahaní. Nalejte jednu tretinu limoncella, pridajte zrniečka z vanilkového lusku a šľahajte, pokiaě sa všetko nespojí do jedného krému.
3Jahody sceďte, šťavu si ponechajte. Nalejte do plytkej mísy a vmiešajte zvyšok limoncella, pridajte šťavu z pólky citrónu.
4Na dno kastrola rozotrite rovnomernú vrstvu krému z mascarpone.
5Piškóty rýchlo ponorte z oboch strán do zmesi jahodovej a citrónovej šťavy a limoncella a položte ich na dno nádoby. Na piškóty pridajte jednu polovicu jahôd a na ne krém.
6Pridajte ďalšiu vrstvu piškótov namočených v zmesi s jahodovou šťavou, potom vrstvu nakrájaných jahôd a vrstvu krému z mascarpone.
7Jahody, ktoré ste mali odložené, pozdĺžne rozkrojte a rozprestrite ich na vrchnú vrstvu tiramisu.
8Vrchnú vrstvu tiramisu môžete dozdobiť hoblinkami čokolády alebo jedlými kvetmi.
9Jahodové tiramisu zakryte potravinárskou fóliou. Vložte do chladničky a nechajte najlepšie cez noc odležať.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.