2 väčšie jablká
1 vajce
125 g hladkej múky
olej na vyprážanie
100 g horkej čokolády s minimálne 40% kakaa
500 ml smotany na varenie
2 lyžičky škorice
štipka soli
1Olúpte jablká a nakrájajte ich na cca centimetrové plátky. V strede vykrojte jadro.
2V mise rozmiešajte mlieko s vajcom, múkou, škoricou a soľou. Vytvorte tekuté cestíčko bez hrudiek.
3Rozpálte na panvici olej. Jablká namočte z oboch strán do cestíčka a do zlata upečte.
4Do hrnca nalejte mlieko, dajte ho ohriať, nalámte do neho čokoládu a nechajte ju rozpustiť. Prisypte škoricu a miešajte, kým vám nevznikne krémová hladká zmes.
5Na tanier nalejte čokoládu a naservírujte na ňu upečené jabĺčka.
Náš tip: do čokolády môžete pridať na prevonanie kvapku rumu.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.