Recepty

Indický šošovicový Dhal s Indiou

Indický čočkový Dhal s Indií

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
0

druh jedla
Ájurvédská kuchyně

Potrebujeme

600 g červenej šošovice
1 veľká cibuľa
3 paradajky
250 ml kokosového mlieka
rastlinný olej
1/2 citróna
zväzok koriandru
kúsok čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1 malá červená cibuľa
1 chilli paprička
1/2 lyžičky mletej rímskej rasce
1 lyžička korenia India
1 lyžička kurkumy
1/2 škorice
soľ

Chilli cayenské nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
India nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Skořice mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Šošovicu preplachujte, kým nebude voda číra. 

2Nakrájajte na jemno cibuľu. Nasekajte cesnak a zázvor. 

3V hrnci rozpálte olej a orestujte cibuľu, cesnak, zázvor a všetko suché korenie. Restujte za stáleho miešania 1-2 minúty. 

4Pridajte šošovicu a premiešajte. Zalejte pol litrom vriacej vody a kokosovým mliekom. Varte 10-15 minút do mäkka. Priebežne dolievajte vodu, aby konzistencia bola kašovitá. 

5Medzitým nakrájajte 2 paradajky na malé kocky a 1 paradajku na tenké plátky. Červenú cibuľu nakrájajte na tenké mesiačiky. Nasekajte koriander. Vytlačte šťavu z citróna. 

6Keď je šošovica mäkká, nalejte citrónovú šťavu, vsypte kocky paradajok a koriander. Osoľte, všetko premiešajte a ešte pár minút povarte. 

7Pri servírovaní posypte plátkami paradajok, červenou cibuľou, koriandrom a chilli papričkou. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chilli cayenské
Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá
Všetky recepty s korením India
Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Skořice mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie