600 g červenej šošovice
1 veľká cibuľa
3 paradajky
250 ml kokosového mlieka
rastlinný olej
1/2 citróna
zväzok koriandru
kúsok čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1 malá červená cibuľa
1 chilli paprička
1/2 lyžičky mletej rímskej rasce
1 lyžička korenia India
1 lyžička kurkumy
1/2 škorice
soľ
Chilli cayenské nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
India nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Skořice mletá nakúpite tu
1Šošovicu preplachujte, kým nebude voda číra.
2Nakrájajte na jemno cibuľu. Nasekajte cesnak a zázvor.
3V hrnci rozpálte olej a orestujte cibuľu, cesnak, zázvor a všetko suché korenie. Restujte za stáleho miešania 1-2 minúty.
4Pridajte šošovicu a premiešajte. Zalejte pol litrom vriacej vody a kokosovým mliekom. Varte 10-15 minút do mäkka. Priebežne dolievajte vodu, aby konzistencia bola kašovitá.
5Medzitým nakrájajte 2 paradajky na malé kocky a 1 paradajku na tenké plátky. Červenú cibuľu nakrájajte na tenké mesiačiky. Nasekajte koriander. Vytlačte šťavu z citróna.
6Keď je šošovica mäkká, nalejte citrónovú šťavu, vsypte kocky paradajok a koriander. Osoľte, všetko premiešajte a ešte pár minút povarte.
7Pri servírovaní posypte plátkami paradajok, červenou cibuľou, koriandrom a chilli papričkou.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.