1 plechovka kondenzovaného mlieka
3 semená celého kardamómu
štipka šafranu
20 g cukru
50 g pistácií
1 lyžica nadrobno nasekaných mandlí
1. Kondenzované mlieko, kardamóm so štipkou šafranu a cukor vložte na panvicu. Zľahka zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom odstavte zo sporáku a nechajte vychladnúť.
2Pistácie zbavte škrupiny, vylúpnite a nasekajte nahrubo.
3Pripravené kondenzované mlieko sceďte do misky a primiešajte k nemu pistácie a nasekané mandle. Zmes nechajte približne 2 hodiny tuhnúť v mrazničke. Následne vyberte a opäť dôkladne premiešajte.
4Stuhnutú zmes nalejte do nanukových foriem (prípadne do malých jogurtových téglikov). Do stredu umiestnite drevené špachtličky na držanie a nechajte v mrazničke stuhnúť cez noc. Na druhý deň stačí zmrzlinu vybrať z formičiek a môžete maškrtiť! :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.