Recepty

Indická zmrzlina Kulfi

Indická zmrzlina Kulfi

počet osôb
2

čas prípravy
20 min. príprava
1 den Mrazenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zmrzliny

Potrebujeme

1 plechovka kondenzovaného mlieka
3 semená celého kardamómu
štipka šafranu
20 g cukru
50 g pistácií
1 lyžica nadrobno nasekaných mandlí

Šafran 1g nakúpite tu
Kardamóm celý nakúpite tu

Postup prípravy

1. Kondenzované mlieko, kardamóm so štipkou šafranu a cukor vložte na panvicu. Zľahka zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom odstavte zo sporáku a nechajte vychladnúť.

2Pistácie zbavte škrupiny, vylúpnite a nasekajte nahrubo.

3Pripravené kondenzované mlieko sceďte do misky a primiešajte k nemu pistácie a nasekané mandle. Zmes nechajte približne 2 hodiny tuhnúť v mrazničke. Následne vyberte a opäť dôkladne premiešajte.

4Stuhnutú zmes nalejte do nanukových foriem (prípadne do malých jogurtových téglikov). Do stredu umiestnite drevené špachtličky na držanie a nechajte v mrazničke stuhnúť cez noc. Na druhý deň stačí zmrzlinu vybrať z formičiek a môžete maškrtiť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Šafran 1g
Všetky recepty s korením Kardamóm celý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie