Recepty

🇮🇳 Indická vegan šošovica

 Indická vegan čočka

počet osôb
6

čas prípravy
50 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

500g červenej šošovice
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1/4 cukety
1 mrkva
200g cherry rajčín
400ml kokosového mlieka
400g lúpaných rajčín v konzerve
50g rajčinového pretlaku
1 l zeleninového vývaru
1 lyžica sójovej omáčky
2 lyžice korenia Makové kari
2 lyžičky kurkumy
1 lyžička rímskej rasce
5 lyžíc strúhaného kokosu
soľ, čierne mleté korenie
olej
hrsť čerstvého koriandru
kešu oriešky

ryža

Kurkuma nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Makové kari nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno. V hrnci rozpáľte 2 lyžice oleja a osmažte rýchlo rímsku rascu. Potom pridajte cibuľu a nechajte opražiť. Na poslednú minútu pridajte pretlačený cesnak a nechajte rozvoňať. Zasypte jednou lyžičkou kurkumy. 

2Prepláchnite šošovicu a pridajte do hrnca, premiešajte. Potom pridajte lúpané rajčiny, zalejte vývarom, premiešajte a nechajte variť, pokiaľ sa šošovica neuvarí. Podľa potreby dolievajte vriacu vodu.

3Medzitým očistite a nakrájajte zeleninu na mesiačiky, rajčiny na polovice. Na panvici rozpáľte 2 lyžice oleja a zeleninu na ňom spolu s Makovým kari osmažte do mäkka.

4Do šošovice pridajte zvyšok kurkumy, prilejte kokosové mlieko a sójovú omáčku. Všetko premiešajte a podľa chuti dokoreňte a osoľte. Vmiešajte zeleninu, strúhaný kokos a nechajte spolu 2 minúty prebublávať.

5Podávajte s varenou ryžou, posypané natrhaným koriandrom a nasekanými orieškami kešu.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá
Všetky recepty s korením Makové kari

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie