Recepty

Hríbová omáčka so slaninovými knedličkami

Hříbková omáčka se špekovým knedlíkem

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
min vaření 15

obtiažnosť
střední

druh jedla
Houbová jídla

Potrebujeme

Hríbová omáčka:
hríby (napríklad hríb smrekový, hríb dubový)
maslo
soľ
RASCA
korenie LEMON PEPER
kyslá a sladká smotana
citrónová šťava na dochutenie

Slaninové knedličky:
4 rožky
2 vajíčka (žĺtky prídu do cesta a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh)
1 cibuľa
hrsť čerstvej petržlenovej vňate alebo nejaké vaše obľúbené bylinkové korenie
ČIERNE KORENIE MLETÉ
soľ
1/2 hrnčeka rozpusteného masla
250 g údeného bôčika alebo slaniny
polohrubá múka
1 kapia (nemusí byť)
1hrnček mlieka

Rasca česká drvená nakúpite tu
Lemon Pepper nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu

Postup prípravy

Hríbová omáčka

1Hríby nakrájajte na kúsky a poduste na masle. Osoľte, pridajte RASCU, korenie LEMON PEPPER, podlejte troškou vody alebo zeleninovým vývarom. Krátko povarte.

2V smotane na šľahanie rozmiešajte trošku hladkej múky a prilejte ju spolu s kyslou smotanou do hubovej zmesi. Premiešajte, povarte a podľa chuti pridajte soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu.  

Slaninové knedličky

1Na troške oleja orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu. Nechajte všetko vychladnúť.  

2Dva rožky nakrájajte na kolieska a zalejte 1 hrnčekom mlieka. Zvyšné dva rožky nakrájajte na kocky a opečte v rúre.  

3Rožky namočené v mlieku roztlačte a pridajte žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať, rozpustené maslo a ČIERNE KORENIE. Zahustite polohrubou múkou a dôkladne premiešajte. Následne pridajte kocky opečených rožkov, vychladnutú zmes cibule a slaniny a premiešajte. Nakoniec vmiešajte pripravený sneh ušľahaný z bielkov a dôkladne premieste. Pridajte toľko múky, aby sa cesto nelepilo, keď budete vytvárať knedličky. 

4Varte vo vriacej osolenej vode 10 - 12 minút.

Dobrú chuť. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Lemon Pepper
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie