Hríbová omáčka:
hríby (napríklad hríb smrekový, hríb dubový)
maslo
soľ
RASCA
korenie LEMON PEPER
kyslá a sladká smotana
citrónová šťava na dochutenie
Slaninové knedličky:
4 rožky
2 vajíčka (žĺtky prídu do cesta a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh)
1 cibuľa
hrsť čerstvej petržlenovej vňate alebo nejaké vaše obľúbené bylinkové korenie
ČIERNE KORENIE MLETÉ
soľ
1/2 hrnčeka rozpusteného masla
250 g údeného bôčika alebo slaniny
polohrubá múka
1 kapia (nemusí byť)
1hrnček mlieka
Rasca česká drvená nakúpite tu
Lemon Pepper nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Hríbová omáčka
1Hríby nakrájajte na kúsky a poduste na masle. Osoľte, pridajte RASCU, korenie LEMON PEPPER, podlejte troškou vody alebo zeleninovým vývarom. Krátko povarte.
2V smotane na šľahanie rozmiešajte trošku hladkej múky a prilejte ju spolu s kyslou smotanou do hubovej zmesi. Premiešajte, povarte a podľa chuti pridajte soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu.
Slaninové knedličky
1Na troške oleja orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu. Nechajte všetko vychladnúť.
2Dva rožky nakrájajte na kolieska a zalejte 1 hrnčekom mlieka. Zvyšné dva rožky nakrájajte na kocky a opečte v rúre.
3Rožky namočené v mlieku roztlačte a pridajte žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať, rozpustené maslo a ČIERNE KORENIE. Zahustite polohrubou múkou a dôkladne premiešajte. Následne pridajte kocky opečených rožkov, vychladnutú zmes cibule a slaniny a premiešajte. Nakoniec vmiešajte pripravený sneh ušľahaný z bielkov a dôkladne premieste. Pridajte toľko múky, aby sa cesto nelepilo, keď budete vytvárať knedličky.
4Varte vo vriacej osolenej vode 10 - 12 minút.
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.