Korpus:
175 g ražnej múky
100 g masla
1 vajce
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 - 2 lyžice studenej vody
Náplň:
450 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
2 jarnej cibuľky
100 ml suchého bieleho vína
100 g syra feta
3 vajcia
2 lyžice mlieka
hrsť čerstvých lístkov mäty
soľ, čierne korenie
maslo na vyprážanie
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1. V mise zmiešajte všetky suroviny na korpus a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho hodinu chladiť v chladničke, potom z neho vyvaľkajte tenkú placku a vyložte ňou koláčovú formu s priemerom 22 - 24 cm.
2Rúru rozohrejte na 175 stupňov. Cesto popichajte vidličkou, položte na neho papier na pečenie a posypte fazuľami. Pečte 15 minút, potom odstráňte fazule a papier a dopekajte ešte asi 10 minút. Korpus musí byť úplne upečený.
3Na masle speňte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a pridajte 3/4 hrášku (1/4 odložte na ozdobenie upečeného quiche). Dochuťte soľou a korením, podlejte bielym vínom a krátko poduste.
4Zmes rozložte na cesto vo forme, posypte ho rozdrobenou fetou a zalejte vajcami rozšľahaným s mliekom.
5Quiche dajte piecť asi na 30 minút na 180°C, kým nebude zmes tuhá. Potom ho nechajte vo forme vychladnúť a až potom ho z nej vyberte.
Povrch posypte čerstvým hráškom a lístkami mäty a hurá doňho! :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.