Recepty

Hráškový quiche s mätou

 Hráškový quiche s mátou

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
60 min. odležanie
55 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

Korpus:
175 g ražnej múky
100 g masla
1 vajce
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 - 2 lyžice studenej vody

Náplň:
450 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
2 jarnej cibuľky
100 ml suchého bieleho vína
100 g syra feta
3 vajcia
2 lyžice mlieka
hrsť čerstvých lístkov mäty
soľ, čierne korenie

maslo na vyprážanie

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1. V mise zmiešajte všetky suroviny na korpus a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho hodinu chladiť v chladničke, potom z neho vyvaľkajte tenkú placku a vyložte ňou koláčovú formu s priemerom 22 - 24 cm.

2Rúru rozohrejte na 175 stupňov. Cesto popichajte vidličkou, položte na neho papier na pečenie a posypte fazuľami. Pečte 15 minút, potom odstráňte fazule a papier a dopekajte ešte asi 10 minút. Korpus musí byť úplne upečený.

3Na masle speňte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a pridajte 3/4 hrášku (1/4 odložte na ozdobenie upečeného quiche). Dochuťte soľou a korením, podlejte bielym vínom a krátko poduste.

4Zmes rozložte na cesto vo forme, posypte ho rozdrobenou fetou a zalejte vajcami rozšľahaným s mliekom. 

5Quiche dajte piecť asi na 30 minút na 180°C, kým nebude zmes tuhá. Potom ho nechajte vo forme vychladnúť a až potom ho z nej vyberte.

Povrch posypte čerstvým hráškom a lístkami mäty a hurá doňho! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie