Recepty

Hráškový krém

Hráškový krém

počet osôb
4

čas prípravy
35 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

1 stredná cibuľa
1 kg zeleného hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
1 l zeleninového vývaru s Nesoldíkom
smotana na šľahanie
maslo
soľ
korenie troch farieb mleté
1 lyžička estragónu
cesnak granulovaný
tekvicový alebo sezamový olej na dochutenie

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Estragón nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Na masle osmažte cibuľku. Nemusí byť nakrájaná na drobno, pretože výsledok budete aj tak mixovať na krém.

2Prisypte zelený hrášok, dôkladne s cibuľkou premiešajte, zalejte vývarom, osoľte, pridajte estragón, štipku mletého farebného korenia, granulovaného cesnaku a varte, pokiaľ hrášok nezmäkne.

3Odstavte hrniec z plameňa a ponorným mixérom rozmixujte na hladký krém (alebo celú polievku prelejte do mixéru).

4Prelejte smotanu podľa chuti. Záleží ako moc chcete docieliť jemné chuti (čím viac smotany, tým jemnejšia chuť). Dosoľte podľa potreby a krátko ešte povarte.

5Pridajte kvapky tekvicového alebo sezamového oleja a podávajte s žitným chlebom. Prajeme dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Cesnak granulovaný
Všetky recepty s korením Estragón
Všetky recepty s korením Nesoldík
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie