1 stredná cibuľa
1 kg zeleného hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
1 l zeleninového vývaru s Nesoldíkom
smotana na šľahanie
maslo
soľ
korenie troch farieb mleté
1 lyžička estragónu
cesnak granulovaný
tekvicový alebo sezamový olej na dochutenie
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Estragón nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Na masle osmažte cibuľku. Nemusí byť nakrájaná na drobno, pretože výsledok budete aj tak mixovať na krém.
2Prisypte zelený hrášok, dôkladne s cibuľkou premiešajte, zalejte vývarom, osoľte, pridajte estragón, štipku mletého farebného korenia, granulovaného cesnaku a varte, pokiaľ hrášok nezmäkne.
3Odstavte hrniec z plameňa a ponorným mixérom rozmixujte na hladký krém (alebo celú polievku prelejte do mixéru).
4Prelejte smotanu podľa chuti. Záleží ako moc chcete docieliť jemné chuti (čím viac smotany, tým jemnejšia chuť). Dosoľte podľa potreby a krátko ešte povarte.
5Pridajte kvapky tekvicového alebo sezamového oleja a podávajte s žitným chlebom. Prajeme dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.