Recepty

Hrášková nátierka

Hrášková pomazánka

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Pomazánky

Potrebujeme

200 g mrazeného hrášku
100 g krémového syra (Lučina, alebo Gervais)
10 lístkov mäty
1 lyžička mletého cesnaku
1 lyžička olivového oleja
šťava z 1/2 citrónu
soľ, korenie

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Cesnak mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Do hrnca dajte variť vodu a poriadne ju osoľte. Keď dosiahne bodu varu, vložte do nej hrášok a povarte asi 2 minúty, než zmäkne. Sceďte a ihneď zachlaďte studenou vodou, nechajte odkvapkať.

2Hrášok spolu so zvyškom surovín dajte do mixéru a mixujte do hladka. Hotovú nátierku dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti.

Podávajte s dobrým pečivom.

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Cesnak mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie