Recepty

Hrachová kaša s údeninou

Hrachová kaše s uzeninou

počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
40 minut varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Česko

Potrebujeme

1 šálka žltého hrachu, najlepšie cez noc namočený
1 väčšia cibuľa
kúsok slaniny
1lyžička korenia balkánska čubrica alebo saturejka
1 lyžička zmesi Garlic pepper alebo 2 strúčiky cesnaku
soľ

Strukovinky od Silvinky nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

1Hrach namočte cez noc do vody. Cibuľu nasekajte na drobno, slaninu na kocky.

2V hrnci najprv opečte slaninu, potom do zlata opražte cibuľu a nakoniec pridajte namočený hrach aj s tekutinou.

3Pridajte ešte hrnček vody, všetko korenie a varte do mäkka. Nakoniec všetko rozmixujte tyčovým mixérom do hladkej kaše a dosoľte podľa chuti.

Podávajte s upečenou klobáskou, vareným moravským údeným alebo len tak s volským okom. Toto jedlo je tradičným jedlom na Vianoce hlavne na Slovensku.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Strukovinky od Silvinky
Všetky recepty s korením Garlic Pepper

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie