1 šálka žltého hrachu, najlepšie cez noc namočený
1 väčšia cibuľa
kúsok slaniny
1lyžička korenia balkánska čubrica alebo saturejka
1 lyžička zmesi Garlic pepper alebo 2 strúčiky cesnaku
soľ
Strukovinky od Silvinky nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
1Hrach namočte cez noc do vody. Cibuľu nasekajte na drobno, slaninu na kocky.
2V hrnci najprv opečte slaninu, potom do zlata opražte cibuľu a nakoniec pridajte namočený hrach aj s tekutinou.
3Pridajte ešte hrnček vody, všetko korenie a varte do mäkka. Nakoniec všetko rozmixujte tyčovým mixérom do hladkej kaše a dosoľte podľa chuti.
Podávajte s upečenou klobáskou, vareným moravským údeným alebo len tak s volským okom. Toto jedlo je tradičným jedlom na Vianoce hlavne na Slovensku.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.