Recepty

hovädzí vývar s petrželovou mrvenicou

Hovězí vývar s petrželovým kapáním

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
150 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vývary

Potrebujeme

cca 1 kg hovädzích rebier, krku alebo polievkové zmesi
3 mrkve
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá cibule
1 lyžička ligurčeku
1 lyžička korenia Nesoldík

Mrvenica
4 lyžice múky
štipka soli
3 lyžice vody
1 vajce
čerstvé alebo sušené listy petržlenu

Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Ligurček nakúpite tu
Petržlenový list nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Jalovec celý nakúpite tu

Postup prípravy

Vývar:

1Mäso vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte k varu, pokiaľ sa nezačne vytvárať pena.

2Potom všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a znova zalejte vodou.

3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len ľahko prebublávať s mierne odklopeným vekom. Vodu priebežne dolievajte.

4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte.

Kapání:

1Do hrnčeku dajte 4 lyžice múky, štipku soli, 3 lyžice vody a rozklepnite 1 vajce.

2Sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať nasekajte na drobno, pridajte do hrnčeku a dobre rozšľahajte.

3Priamo do vývaru ho nalejte cez hrubé strúhadlo (keď nejde, môžete mu dopomôcť lyžicou) a ešte chvíľu povarte.

4Mäso oberte, zeleninu nakrájajte, vložte späť a môžete podávať.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Nové korenie celé
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Ligurček
Všetky recepty s korením Petržlenový list
Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Jalovec celý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie