Zhruba 1 kg hovädzích rebier, krku alebo polievkovej zmesi
3 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá cibuľa
1 ČL NESOLDÍKA
1ČL korenia ZVERINA
soľ
ALEBO klasická varianta použitia korenia:
5 guličiek NOVÉHO KORENIA
5 guličiek ČIERNEHO KORENIA
2 guličky JALOVCA
2 listy BOBKOVÉHO LISTU
obľúbené cestoviny
Mäsové guličky
300 g obratého mäsa z vývaru
strúhanku podľa potreby
2 strúčiky cesnaku alebo 1 ČL korenia GARLIC PEPPER
1 vajce
1 ČL korenia FARMÁRSKA ZMES BREZINA
Nesoldík nakúpite tu
Zverina nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Jalovec celý nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Farmárska zmes BREZINA nakúpite tu
1Mäso vložte do hrnca zalejte vodou a priveďte do varu, kým sa nezačne vytvárať pena.
2Všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a znovu zalejte vodou.
3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len trochu prebublávať s mierne pootvorenou prikrývkou. Vodu priebežne dolievajte.
4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte, mäso oberte, zeleninu nakrájajte a vložte naspäť.
Upozornenie pri dávkovaní korenia Nesoldík: Zahoďte svoje zvyky a NEsypte na 1 LITER VÝVARU 1 POLIEVKOVÚ LYŽICU BEŽNÉHO DOCHUCOVADLA.
U NESOLDÍKA PLATÍ PRAVIDLO: LEN 1 MALÁ ČAJOVÁ LYŽIČKA NA 4 LITRE VÝVARU. Pokiaľ dáte viac, bude vývar silný, horký a budete ho musieť riediť!
Mäsové guličky
1Obrané mäso z vývaru pomelte v mlynčeku na dvojke šajbe. (Šajba slúži ako doska do strojčeka na mletie mäsa. Veľkosť otvorov určuje výslednú zrnitosť namletého mäsa.)
2Všetko zmiešajte dohromady a vypracujte hustejšiu hmotu.
3Lyžičkou naberajte a urobte v dlaniach guličky rovnakej veľkosti.
4Odlejte trochu čistého vývaru a v ňom guličky varte, kym vám nevyplavú.
5Uvarené guličky dajte do taniera k zelenine, zalejte vývarom, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Skvelá slávnostná polievka tak trochu inak než s pečeňovými knedličkami.
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.