Recepty

Hovädzí steak z nízkeho roštenca s omáčkou z farebného korenia

Hovězí steak z nízkého roštěnce s pepřovou omáčkou

počet osôb
2

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Steaky

Potrebujeme

2 krásne steaky z nízkeho roštenca (čím viac je mäso vyzreté, tým bude krehšie)
olivový olej
čerstvo namleté korenie
maslo
1 a 1/2 pl zeleného korenia v náleve
150ml smotany na šľahanie

alobal
bagetky
hrubozrnná morská soľ

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso treba najprv naložiť. Nalejte si do dlane trochu olivového oleja a z oboch strán ho jemne vmasírujte do mäsa. To potom z oboch strán poriadne okoreňte čerstvo namletým farebným korením. Nebojte sa toho, len tak ho neprekoreníte. Mäso potom dajte odpočívať aspoň na 30 minút do izbovej teploty. 

2Pripravte si kus alobalu (tak veľký, aby sa doňho dali zabaliť oba steaky ležiace na sebe) a na plochu položte 2 malé plátky masla, na ktoré potom budete ukladať mäso. 

3Rozohrejte panvicu. Steaky dajte až na naozaj rozpálenú panvicu, tažko by sa potom regulovalo ich prepečenie. Prepečte pár minút steaky na stupeň, ktorý vám vyhovuje (my máme najradšej médium rare a môžeme len odporučit) a potom mäso zabaľte do alobalu. Jeden steak položte na pripravené plátky masla, potom mäso, naňho opäť dva plátky masla, druhý steak a opäť maslo. Všetko zabaľte, aby mäso mohlo v teple krásne dôjsť.

4Na panvicu dajte sterilizované korenie a jemne orestujte. V priebehu pár guličiek rozpučte, dodá to omáčke intenzívnejšiu chuť. Ku koreniu nalejte smotanu a nechajte chvíľu pomaly vrieť. 

6Hotové mäso opatrne vybalte z alobalu a odložte nabok. Šťavu, ktorá je v alobale nalejte do omáčky a premiešajte.

Podávajte steaky preliaté omáčkou, trochu posolené hrubozrnnou soľou a s bagetkou. Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie