2 krásne steaky z nízkeho roštenca (čím viac je mäso vyzreté, tým bude krehšie)
olivový olej
čerstvo namleté korenie
maslo
1 a 1/2 pl zeleného korenia v náleve
150ml smotany na šľahanie
alobal
bagetky
hrubozrnná morská soľ
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Mäso treba najprv naložiť. Nalejte si do dlane trochu olivového oleja a z oboch strán ho jemne vmasírujte do mäsa. To potom z oboch strán poriadne okoreňte čerstvo namletým farebným korením. Nebojte sa toho, len tak ho neprekoreníte. Mäso potom dajte odpočívať aspoň na 30 minút do izbovej teploty.
2Pripravte si kus alobalu (tak veľký, aby sa doňho dali zabaliť oba steaky ležiace na sebe) a na plochu položte 2 malé plátky masla, na ktoré potom budete ukladať mäso.
3Rozohrejte panvicu. Steaky dajte až na naozaj rozpálenú panvicu, tažko by sa potom regulovalo ich prepečenie. Prepečte pár minút steaky na stupeň, ktorý vám vyhovuje (my máme najradšej médium rare a môžeme len odporučit) a potom mäso zabaľte do alobalu. Jeden steak položte na pripravené plátky masla, potom mäso, naňho opäť dva plátky masla, druhý steak a opäť maslo. Všetko zabaľte, aby mäso mohlo v teple krásne dôjsť.
4Na panvicu dajte sterilizované korenie a jemne orestujte. V priebehu pár guličiek rozpučte, dodá to omáčke intenzívnejšiu chuť. Ku koreniu nalejte smotanu a nechajte chvíľu pomaly vrieť.
6Hotové mäso opatrne vybalte z alobalu a odložte nabok. Šťavu, ktorá je v alobale nalejte do omáčky a premiešajte.
Podávajte steaky preliaté omáčkou, trochu posolené hrubozrnnou soľou a s bagetkou. Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.