Recepty

Hovädzie mäso s dusenou mrkvou s hráškom

Dušená mrkev s hráškem

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
25 varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Přílohy

Potrebujeme

4 väčšie mrkvy (nastrúhané nahrubo)
kúsok masla
1 hrsť hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
250 ml zeleninového vývaru z Nesoldíka
1 cibuľa
soľ
štipka čierneho mletého korenia

Korenie čierne mleté nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte nadrobno. Do hrnca dajte maslo, nechajte ho rozpustiť a orestujte na ňom cibuľu do sklovita.

2Pridajte nahrubo nastrúhanú mrkvu, soľ, korenie a restujte. Mrkva by mala získať svetlo oranžovú farbu.

3Pridajte zeleninový vývar a nechajte dusiť do mäkka. Zmes by nemala byť príliš riedka či príliš hustá.

5Keď je mrkva mäkká, odoberte asi naberačku varenej mrkvy, rozmixujte ju do hladka a vráťte späť. Týmto krokom omáčku zahustíte. Prisypte hrášok, premiešajte, zjemnite kúskom masla a nechajte chvíľu zohriať.

Omáčku podávajte s vareným mäsom. Odporúčame s hoväzím alebo bravčovým. Kým budete variť mäso do omáčky, dá sa použiť aj vývar, ktorý vám pri varení mäsa vznikne. Môžete sa inšpirovať napríklad týmto receptom na vývar.

Ako prílohu odporúčame varené zemiaky.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Nesoldík

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie