4 väčšie mrkvy (nastrúhané nahrubo)
kúsok masla
1 hrsť hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
250 ml zeleninového vývaru z Nesoldíka
1 cibuľa
soľ
štipka čierneho mletého korenia
1Cibuľu nakrájajte nadrobno. Do hrnca dajte maslo, nechajte ho rozpustiť a orestujte na ňom cibuľu do sklovita.
2Pridajte nahrubo nastrúhanú mrkvu, soľ, korenie a restujte. Mrkva by mala získať svetlo oranžovú farbu.
3Pridajte zeleninový vývar a nechajte dusiť do mäkka. Zmes by nemala byť príliš riedka či príliš hustá.
5Keď je mrkva mäkká, odoberte asi naberačku varenej mrkvy, rozmixujte ju do hladka a vráťte späť. Týmto krokom omáčku zahustíte. Prisypte hrášok, premiešajte, zjemnite kúskom masla a nechajte chvíľu zohriať.
Omáčku podávajte s vareným mäsom. Odporúčame s hoväzím alebo bravčovým. Kým budete variť mäso do omáčky, dá sa použiť aj vývar, ktorý vám pri varení mäsa vznikne. Môžete sa inšpirovať napríklad týmto receptom na vývar.
Ako prílohu odporúčame varené zemiaky.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.