Recepty

Hríbové rizoto so špenátom

Hříbkové rizoto se špenátem

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Houbová jídla

Potrebujeme

300 g ryže na rizoto
2 lyžice masla
1 cibuľa
4 hríby (alebo 50 g sušených hríbov)
1 l zeleninového vývaru s Nesoldíkom
100 ml suchého bieleho vína
1 vanička listového špenátu
Parmezán
1 PL korenie Hubár
Olej
Soľ

Hubár nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu

Postup prípravy

  1. 1Cibuľku nakrájajte na jemno a restujte na oleji.
  2. 2Hríby nakrájajte na kocky a poduste na cibuľke. Pokiaľ budete používať sušené huby, nechajte ich zmäknúť v miske s horúcou vodou. Keď hríby zmäknú, pridajte špenátové listy a miešajte, kým nezmäknú. 
  3. 3Pridajte ryžu, premiešajte a podlejte zeleninovým vývarom a vínom. Okoreňte. 
  4. 4Varte na miernom plameni za stáleho miešania, pokiaľ sa tekutina neodparí a ryža nezmäkne. Ideálna je ryža na skus a lá al dente.
  5. 5Do rizota pridajte plátok masla, 4 lyžice parmezánu a miešajte, pokiaľ rizoto nezíska krémovú konzistenciu. 
  6. 6Na tanieri ešte posypte parmezánom. 

Prajeme dobrú chuť :-) 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Hubár
Všetky recepty s korením Nesoldík

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie