Recepty

Horúca chilli čokoláda s pomarančom

Horká chilli čokoláda s pomerančem

čas prípravy
15 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

170 g kvalitnej horkej čokolády (ideálne 60%)
400 ml smotany na šľahanie
2 lyžice medu
1 lyžička Cayenského chilli
1 pomaranč
Čerstvé chilli papričky na ozdobu

Náš tip naviac: vetvička čerstvého rozmarínu

Chilli cayenské nakúpite tu

Postup prípravy

1Smotanu nalejte do hrnca a na miernom ohni zohrejte.

2Čokoládu nalámte na kúsky.

3Do horúcej smotany nasypte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa úplne nerozpustí a zmes sa nespojí a nezhustne.

4Pomaranč rozpoľte a z jednej polovičky vytlačte šťavu. Druhú polovicu nakrájajte na kolieska a použite na ozdobu.

5Do zmesi pridajte chilli mleté, pomarančovú šťavu a med. Poriadne premiešajte a ešte prehrievajte, kým sa suroviny aj chute neprepoja.

6Nalejte do pekných hrnčekov či pohárov, ozdobte papričkou a pomarančom.

Náš tip: Hotovú čokoládu v hrnčeku premiešajte niekoľkokrát vetvičkou čerstvého rozmarínu. Čokoláda tak dostane jemný šmrnc veľmi zaujímavej chuti a povznesie váš nápoj ešte o úroveň vyššie. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chilli cayenské

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie