170 g kvalitnej horkej čokolády (ideálne 60%)
400 ml smotany na šľahanie
2 lyžice medu
1 lyžička Cayenského chilli
1 pomaranč
Čerstvé chilli papričky na ozdobu
Náš tip naviac: vetvička čerstvého rozmarínu
1Smotanu nalejte do hrnca a na miernom ohni zohrejte.
2Čokoládu nalámte na kúsky.
3Do horúcej smotany nasypte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa úplne nerozpustí a zmes sa nespojí a nezhustne.
4Pomaranč rozpoľte a z jednej polovičky vytlačte šťavu. Druhú polovicu nakrájajte na kolieska a použite na ozdobu.
5Do zmesi pridajte chilli mleté, pomarančovú šťavu a med. Poriadne premiešajte a ešte prehrievajte, kým sa suroviny aj chute neprepoja.
6Nalejte do pekných hrnčekov či pohárov, ozdobte papričkou a pomarančom.
Náš tip: Hotovú čokoládu v hrnčeku premiešajte niekoľkokrát vetvičkou čerstvého rozmarínu. Čokoláda tak dostane jemný šmrnc veľmi zaujímavej chuti a povznesie váš nápoj ešte o úroveň vyššie.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.