Recepty

Holandský rezeň so zemiakmi a pažítkou

Holandský řízek s pažitkovými brambůrky

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
20 pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Mletá masa

Potrebujeme

Na holandský rezeň:
700g mletého mäsa (najlepšie mix hovädzieho a bravčového)
150g syr gouda
2 vajcia
hrsť čerstvej petržlenovej vňate nasekanej nadrobno
1lyžička korenia Lemon pepper
štipka mletého muškátového oriešku
soľ
olej na pečenie

Na trojobal:
hladká múka
2 vajcia
strúhanka

Lemon Pepper nakúpite tu
Pažítka nakúpite tu
Muškátový oriešok celý nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Mleté mäso, ostatné suroviny a korenie dobre zmiešajte a dajte do chladničky aspoň na hodinu vychladiť.

2Z vypracovanej zmesi vytvorte karbonátky a obaľte ich v trojobale. Hladká múka, vajcia a nakoniec strúhanka.

3Predehrejte rúru na 150°C. Holanďanov najprv do zlata usmažte na oleji a potom ich 10 minút nechajte dôjsť v rúre.

4Pokiaľ máte baby zemiaky alebo aj klasické zemiaky, uvarte ich vo vode alebo na pare, vmiešajte do nich kúsok masla a čerstvú alebo sušenú pažítku.

Naša vylepšená verzia Holandského rezňa naozaj stojí za to a určite si ju zamilujete rovnako ako aj my.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Lemon Pepper
Všetky recepty s korením Pažítka
Všetky recepty s korením Muškátový oriešok celý
Všetky recepty s korením Muškátový oriešok mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie