Recepty

Hokaido prívarok s kôprom a opečenou sekanou

Hokaido prívarok s koprem a opečenou sekanou

počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava
30 minut varenie
2 hodiny pečenie sekanej

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dýňová sezóna

Potrebujeme

PRÍVAROK

I stredná tekvica hokaido
slnečnicový olej
2 stredná cibuľa
5 lyžíc masla
2 lyžičky zmesi Paela a rizotto
1 lyžička Cesnaku granulovaného
hrsť čerstvého kôpru
soľ

SEKANÁ
cca 1 kg mletého bravčového mäsa z ramena
kúsok údenej slaniny
1 lyžica zmesi Mleté mäsá a fašírky
1 lyžička zmesi Garlic pepper
1 lyžička Drvenej rasce
1 cibuľa nasekaná na jemno
2 vajcia
2 lyžica strúhanky
soľ

Paella a rizoto nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Mleté mäsá a fašírky nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu

Postup prípravy

PRÍVAROK

1Tekvicu zbavte jadierok, a nakrájajte na hrubšie kocky cca 3x3cm. Cibuľu nakrájajte na drobno. V hrnci rozpusťte maslo, pridajte trochu oleja, cibuľu a opražte ju do ružova.

2Pridajte tekvicu. Osoľte, okoreňte, podlejte trochou vody a duste do mäkka cca 30 minút. V medzičase opražte ošúpané tekvicové semiačka na horkej panvici a odložte ich bokom.

3Keď je tekvica mäkká rozmixujte ju do polo hladka, a vmiešajte aspoň 3 lyžice masla. Do hotového prívarku pridajte na drobno nakrájaný kôpor, prípadne dochuťte soľou a citrónovou šťavou.

SEKANÁ

4Mleté mäso zmiešajte so všetkými surovinami a korením a nechajte 20 minút odpočívať. Slaninu nakrájajte na kocky a opražte na panvici a vmiešajte ju ešte teplú do mäsovej zmesi.

5Z mäsovej hmoty vytvorte peknú šišku a posypte ju drveným kmínom. 

6Sekanú dajte do pekáča, podlejte hrnčekom vody, priklopte vekom a pečte pri 150 °C asi 120 minút.

7Potom veko odklopte, a dopečte asi 10 minút odklopené s programom "GRILL" alebo "HORKÝ VZDUCH" pri teplote 220 stupňov.

8Sekanú nechajte chvíľu vychladnúť, potom ju nakrájajte a ľahko ju opečte v panvici na rozpustenom masle.

Podávajte v hlbokých tanieroch spoločne so sekanou. Jedlo ešte polejte omastkom zo sekanej, posypte sekaným kôprom a tekvicovými semienkami.

Skvelé jesenné alebo hallowenské jedlo. Túto verziu s korením španielska Paela si určite zamilujete.

Dobrú chuť,
váš Davídek.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Paella a rizoto
Všetky recepty s korením Cesnak granulovaný
Všetky recepty s korením Mleté mäsá a fašírky
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie