PRÍVAROK
I stredná tekvica hokaido
slnečnicový olej
2 stredná cibuľa
5 lyžíc masla
2 lyžičky zmesi Paela a rizotto
1 lyžička Cesnaku granulovaného
hrsť čerstvého kôpru
soľ
SEKANÁ
cca 1 kg mletého bravčového mäsa z ramena
kúsok údenej slaniny
1 lyžica zmesi Mleté mäsá a fašírky
1 lyžička zmesi Garlic pepper
1 lyžička Drvenej rasce
1 cibuľa nasekaná na jemno
2 vajcia
2 lyžica strúhanky
soľ
Paella a rizoto nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Mleté mäsá a fašírky nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
PRÍVAROK
1Tekvicu zbavte jadierok, a nakrájajte na hrubšie kocky cca 3x3cm. Cibuľu nakrájajte na drobno. V hrnci rozpusťte maslo, pridajte trochu oleja, cibuľu a opražte ju do ružova.
2Pridajte tekvicu. Osoľte, okoreňte, podlejte trochou vody a duste do mäkka cca 30 minút. V medzičase opražte ošúpané tekvicové semiačka na horkej panvici a odložte ich bokom.
3Keď je tekvica mäkká rozmixujte ju do polo hladka, a vmiešajte aspoň 3 lyžice masla. Do hotového prívarku pridajte na drobno nakrájaný kôpor, prípadne dochuťte soľou a citrónovou šťavou.
SEKANÁ
4Mleté mäso zmiešajte so všetkými surovinami a korením a nechajte 20 minút odpočívať. Slaninu nakrájajte na kocky a opražte na panvici a vmiešajte ju ešte teplú do mäsovej zmesi.
5Z mäsovej hmoty vytvorte peknú šišku a posypte ju drveným kmínom.
6Sekanú dajte do pekáča, podlejte hrnčekom vody, priklopte vekom a pečte pri 150 °C asi 120 minút.
7Potom veko odklopte, a dopečte asi 10 minút odklopené s programom "GRILL" alebo "HORKÝ VZDUCH" pri teplote 220 stupňov.
8Sekanú nechajte chvíľu vychladnúť, potom ju nakrájajte a ľahko ju opečte v panvici na rozpustenom masle.
Podávajte v hlbokých tanieroch spoločne so sekanou. Jedlo ešte polejte omastkom zo sekanej, posypte sekaným kôprom a tekvicovými semienkami.
Skvelé jesenné alebo hallowenské jedlo. Túto verziu s korením španielska Paela si určite zamilujete.
Dobrú chuť,
váš Davídek.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.