Recepty

Grilovaný hermelín zapečený so smotanou, korením a sušenými slivkami

Grilovaný hermelín zapečený ve smetaně s kořením a sušenými švestkami

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

4 ks syra typu Hermelín alebo Encián
16 lyžíc šľahačkovej smotany
korenie Pán Syr alebo Pani Syrová
8 sušených sliviek

Pán Syr nakúpite tu
Pani Syrová nakúpite tu

Postup prípravy

1Syry vyberte z obalu.

2Do každého z obalov dajte 4 lyžice šľahačkovej smotany a posypte polovicou lyžičky korenia Pán alebo Pani Syrová (Pán je ostrejší).

3Do obalu so smotanou a korením vložte naspäť syry a posypte ich najemno nasekanými sušenými slivkami.

4Nechajte piecť v otvorených obaloch v horúcej rúre alebo na grile cca 15 minút.

5Po zapečení syry servírujte buď priamo v obaloch, alebo ich opatrne vytiahnite a poukladajte na dezertné taniere. Nezabudnite dozdobiť. 

Podávajte s opečeným toastom z bieleho pečiva alebo s cereálnou bagetkou.

Výsledok vás veľmi príjemne prekvapí. Je to jedno z najobľúbenejších predjedál v mojich obľúbených reštauráciách.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Pán Syr
Všetky recepty s korením Pani Syrová

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie