4 ks syra typu Hermelín alebo Encián
16 lyžíc šľahačkovej smotany
korenie Pán Syr alebo Pani Syrová
8 sušených sliviek
1Syry vyberte z obalu.
2Do každého z obalov dajte 4 lyžice šľahačkovej smotany a posypte polovicou lyžičky korenia Pán alebo Pani Syrová (Pán je ostrejší).
3Do obalu so smotanou a korením vložte naspäť syry a posypte ich najemno nasekanými sušenými slivkami.
4Nechajte piecť v otvorených obaloch v horúcej rúre alebo na grile cca 15 minút.
5Po zapečení syry servírujte buď priamo v obaloch, alebo ich opatrne vytiahnite a poukladajte na dezertné taniere. Nezabudnite dozdobiť.
Podávajte s opečeným toastom z bieleho pečiva alebo s cereálnou bagetkou.
Výsledok vás veľmi príjemne prekvapí. Je to jedno z najobľúbenejších predjedál v mojich obľúbených reštauráciách.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.