Recepty

Grilované bravčové špízy so zemiakmi

Grilované vepřové špízy s brambůrky

počet osôb
8

čas prípravy
60 min. príprava
10 min. grilovanie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Vepřové

Potrebujeme

1,5 kg bravčovej krkovičky
1,5 kg malých nových zemiakov
150 g anglickej slaniny
lístky čerstvej šalvie
4 menšie cibule
soľ
Zemiačik
Garlic Pepper
Bravčová pečienka alebo drvená rasca
3 lyžice masla

Zemiačik nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Bravčové pečené nakúpite tu

Postup prípravy

1Zemiaky umyjte a predvarte v osolenej vode. Zemiaky by mali byť uvarené do polomäkka.

2Medzitým si pripravte mäso. Mäso nakrájajte na cca pol centimetrové plátky a zľahka ich rozklepte. Mäso posoľte, posypte korením Bravčová pečienka alebo rascou či Garlic Pepprom a nakrájajte na približne 3 cm hrubé prúžky.

3Plátky anglickej slaniny si rozkrájajte na polovicu. Na každý prúžok mäsa si nachystajte jeden šalvijový lístoček. Anglickú slaninu, šalviu a mäso zrolujte do malých roládok.

4Cibuľu si nakrájajte na mesiačiky, tak ako na fotke. 

5Cibuľu, zemiaky a malé mäsové roládky striedavo napichujte na špajle. Špízy grilujte 10-15 minút a priebežne otáčajte. Na záver grilovania zemiaky potrite rozpusteným maslom so Zemiačikom.

Prajeme dobrú chuť. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Zemiačik
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Bravčové pečené

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie