1kg filetov kvalitného lososa s kožou
250g krupicového cukru
250g hrubej soli
1 lyžica kôpru alebo iné bylinky (fenikel, koriander, tymián)
1 lyžička mletého bieleho korenia
Horčicová omáčka:
2 lyžice horčice
1 lyžice medu
1/2 lyžice olivového oleja
potravinárska fólia
Na servírovanie:
chrumkavé pečivo, avokádo, pražený sezam, pistácie, limetka alebo citrón
Korenie biele mleté nakúpite tu
Kôpor nakúpite tu
Fenikel mletý nakúpite tu
Koriander mletý nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
1Zmiešajte si cukor so soľou, korením a kôprom.
2Lososa zbavte kože a pripravte si tak krásny čistý filet. Prípadné kosti vyberte pinzetou von.
3Na kuchynskú linku si dajte potravinársku fóliu a rovnomerne ju posypte polvicou soľnej zmesi. Na tú položte lososa a zasypte opäť zmesou. Potom to všetko dôkladne zabaľte do fólie tak, aby nič nemohlo pretiecť. Takto zabaleného lososa dajte na 1 - 3 dni do chladničky. Po prvom dni bude losos marinovaný, ale stále mäkký a skôr surový. Ďalšie dni sa bude losos vďaka soli viac vysušovať, mäso bude pevnejšie a slanšie. Vyskúšajte sami, v akom štádiu marinovania chutí najviac vám.
4Lososa potom nafiletujte na tenké plátky a podávajte s dobrotami zo seznamu, poliaté horčicovou omáčkou, ktorú získate zmiešaním všetkých surovín na ňu. Stojí to za to!
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.