Recepty

Gnochi s hubovou omáčkou

Gnocchi s houbovou omáčkou

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Houbová jídla

Potrebujeme

500 g gnocchi
800 g čerstvých húb
1 veľká cibuľa
1 lyžica masti
2 bobkové listy
1 lyžička rasce
1 citrón
300 ml zeleninového vývaru
400 ml smotany na šľahanie
1 lyžička petržlenovej vňate
soľ, čierne korenie

Rasca česká celá nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Rasca česká mletá nakúpite tu
Petržlenový list nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Huby očistite a nakrájajte na plátky. 

2Cibuľu zbavte šupky a nakrájajte nadrobno.

3Masť rozpáľte v panvici a orestujte na nej cibuľu. Pridajte bobkové listy a rascu, premiešajte, pridajte huby, osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Duste za stáleho miešania 5 minú, aby sa nič neprichytilo na dno panvice.

4Zalejte vývarom, priveďte do varu a varte ďalších 5 minút.

5Nakoniec vmiešajte smotanu a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte spolu 5-10 minút, kým omáčka zhustne.

6Na záver vyberte bobkové listy a vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.

7Gnocchi uvarte podľa návodu na obale, sceďte a podávajte poliate omáčkou.

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rasca česká celá
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Rasca česká mletá
Všetky recepty s korením Petržlenový list
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie