500 g gnocchi
800 g čerstvých húb
1 veľká cibuľa
1 lyžica masti
2 bobkové listy
1 lyžička rasce
1 citrón
300 ml zeleninového vývaru
400 ml smotany na šľahanie
1 lyžička petržlenovej vňate
soľ, čierne korenie
Rasca česká celá nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Rasca česká mletá nakúpite tu
Petržlenový list nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Huby očistite a nakrájajte na plátky.
2Cibuľu zbavte šupky a nakrájajte nadrobno.
3Masť rozpáľte v panvici a orestujte na nej cibuľu. Pridajte bobkové listy a rascu, premiešajte, pridajte huby, osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Duste za stáleho miešania 5 minú, aby sa nič neprichytilo na dno panvice.
4Zalejte vývarom, priveďte do varu a varte ďalších 5 minút.
5Nakoniec vmiešajte smotanu a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte spolu 5-10 minút, kým omáčka zhustne.
6Na záver vyberte bobkové listy a vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
7Gnocchi uvarte podľa návodu na obale, sceďte a podávajte poliate omáčkou.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.