Recepty

Frittata muffiny s koreňovou zeleninou

Frittata muffiny s kořenovou zeleninou

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
25 - 30 min. pečenie zeleniny
20 min. pečenie muffinov

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Lehká kuchyně

Potrebujeme

9 vajec
120 ml mlieka
soľ, korenie
hrsť špenátu (asi 25 g)
450 g rôznej zeleniny vhodnej na pečenie (mrkva, zeler, petržlen, cuketa, brokolica, batáty, zemiaky...)
2 lyžice rastlinného oleja
100 g fety
2 lyžice bazalkového pesta

forma na muffiny
papier na pečenie

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu

Postup prípravy

1Trúbu si nahrejte na 200°C. Zeleninu očistite a nakrájajte na malé kúsky. Kvapnite do nej olej, osoľte, okoreňte, premiešajte, aby bola dobre pokrytá a rozprestrite ju na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte ju 25 - 30 minút, než bude mäkká a zlatá.

2Formu na muffiny vyložte papierom na pečenie.

3Vajcia vyklepte do misy a pridajte k nim mlieko, podľa chuti osoľte, okoreňte a prešľahajte, nech sa zmes dobre prepojí.

4Špenát nahrubo nakrájajte a rozdeľte do jednotlivých košíčkov formy spolu s pečenou zeleninou a nadrobenou fetou. Na každú takto vzniknutú porciu nalejte vaječnú zmes a formou ľahko poklepte o podložku, aby stiekla dolu medzi zeleninu. Na vrch dajte po pól lyžičky pesta.

5Pečte v trúbe vyhriatej na 175°C asi 20 minút, alebo než zozlatne a vajcia spevnejú. Vyberte z trúby a nechajte vo forme trochu vychladnúť.

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie