niekoľko plátkov vianočky (kľudne už pár dní staršej a nie tak úplne čerstvej)
plátok masla
mlieko (podľa množstva vianočky)
Korenie na perníky, či Korenie na múčniky, škoricu, kardamom, muškátový oriešok ap. (nemusí byť)
dobroty na dochutenie a ozdobenie (oriešky, nátierky, marmelády, topingy)
Korenie na perníčky nakúpite tu
Korenie do múčnikov nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Kardamóm mletý nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
1Vianočku (kľudne pár dní starú) nakrájanú na plátky ponorte na chvíľu do mlieka, aby ho nasiakla celým svojim povrchom a tak zmäkla.
2Na panvici rozohrejte maslo a smažte na ňom z oboch strán vianočku do zlata. Môžete ju ešte za vlhka posypať trochou korením, ale nemusíte, bude dobrá aj tak.
3Osmaženou vianočku servírujte na tanier s množstvom dobrôt, čo sa k sebe hodia (napr. lemon curd, kyslá smotana, biela čokoláda a mandle. Alebo citrusová marmeláda, vlašské orechy, horká čokoláda. Môžete skúsiť aj orieškové maslá, či nátierky s našimi topingami... fantázii sa medze nekladú).
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.