Recepty

🇺🇸 French toast z vianočky

 French toast z vánočky

počet osôb
1

čas prípravy
15 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vánoce

Potrebujeme

niekoľko plátkov vianočky (kľudne už pár dní staršej a nie tak úplne čerstvej)
plátok masla
mlieko (podľa množstva vianočky)
Korenie na perníky, či Korenie na múčniky, škoricu, kardamom, muškátový oriešok ap. (nemusí byť)
dobroty na dochutenie a ozdobenie (oriešky, nátierky, marmelády, topingy)

Korenie na perníčky nakúpite tu
Korenie do múčnikov nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Kardamóm mletý nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Vianočku (kľudne pár dní starú) nakrájanú na plátky ponorte na chvíľu do mlieka, aby ho nasiakla celým svojim povrchom a tak zmäkla.

2Na panvici rozohrejte maslo a smažte na ňom z oboch strán vianočku do zlata. Môžete ju ešte za vlhka posypať trochou korením, ale nemusíte, bude dobrá aj tak.

3Osmaženou vianočku servírujte na tanier s množstvom dobrôt, čo sa k sebe hodia (napr. lemon curd, kyslá smotana, biela čokoláda a mandle. Alebo citrusová marmeláda, vlašské orechy, horká čokoláda. Môžete skúsiť aj orieškové maslá, či nátierky s našimi topingami... fantázii sa medze nekladú).

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie na perníčky
Všetky recepty s korením Korenie do múčnikov
Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Kardamóm mletý
Všetky recepty s korením Muškátový oriešok mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie