Recepty

Frankfurtská polievka

Frankfurtská polévka

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
30 Varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

3 párky
1 cibuľa
3 zemiaky
1 lyžica masti
2 lyžice hladkej múky
1 lyžica Lahôdkovej papriky
1 lyžička Spišská zmes Valach
1 lyžička Garlic pepper
plátok masla
soľ

Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Spišská zmes Valach nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte nadrobno, párky na pol kolieska a zemiaky na kocky.

2V hrnci zohrejte masť, prisypte cibuľu a orestujte ju do zlata.

3Prisypte párky a opečte ich. Pridajte papriku, ostatné korenie, múku, všetko orestujte a podlejte 1,5 litrom vody alebo vývaru. Dobre rozmiešajte a varte na miernom plameni.

4Asi po 10 minútach pridajte zemiaky a varte ich do mäkka.

5Polievku osoľte podľa chuti, zjemnite maslom a ešte chvíľu povarte. Podávajte s chlebom alebo bielym pečivom.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková
Všetky recepty s korením Spišská zmes Valach
Všetky recepty s korením Garlic Pepper

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie