Recepty

Flank steak na farebnom korení s čučoriedkovou omáčkou

Flank steak na barevném pepři s borůvkovou omáčkou

počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
15 min. Grilovanie
10 min. príprava omáčky

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Davídkovy speciality

Potrebujeme

2 flank steaky
olivový a slnečnicový olej
korenie FAREBNÉ KORENIE DO MLYNČEKA
maslo
soľ

Čučoriedková omáčka

pol litra červeného vína
2 hrste čerstvých čučoriedok
kôra z polovice citróna
dva kúsky masla
šťava z polovice limetky
soľ

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Flank steaky potrite slnečnicovým olejom, položte na horúci gril a po niekoľkých minutách mäso otočte.

2V panvici alebo ohňuvzdornej miske rozpusťte maslo a pridajte korenie a mäso tam preložte.

3Steaky nechajte ešte pár minút v teplom grile v maslovom kúpeli s čerstvo mletým FAREBNÝM KORENÍM odpočinúť.

 Čučoriedková omáčka

4Do panvice dajte pol litra kvalitného červeného vína, 2 hrste čučoriedok, nastrúhajte kôru z polovice citróna a zredukujte na polovicu.

5Omáčku dôkladne rozmixujte, vráťte späť na oheň, pokvapkajte limetkovou šťavou, pridajte maslo a nechajte ešte chvílu prehriať.

6Mäso nakrájajte na tenké plátky, priamo na tanieroch steaky posoľte, prelejte maslom s korením, pokvapkajte olivovým olejom a servírujte s čučoriedkovou omáčkou.

Skvelá kombinácia hovädzieho mäsa s ovocím a červeným vínom. Delikatesa!!

Dobrú chuť


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie