300 g čerstvých kreviet
200 ml smotany na varenie
rastlinný olej
4 strúčiky cesnaku alebo 2 lyžičky sušeného cesnaku
Koriander čerstvý
2 čerstvé chilli papričky
citrón
korenie Orange Pepper
soľ
pohárik vodky či iného alkoholu nad 40% (na mäso je najlepšia vodka)
Orange Pepper nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Cesnak mletý nakúpite tu
1Krevety opláchnite a opatrne osušte. Tentoktát ich nebudete lúpať pred prípravou, ale až pri stolovaní.
2Nasekajte si cesnak na drobné kúsky, bylinky nasekajte na drobno a papričky nakrájajte na tenké kolieska .
3Krevety polejte olejom, posypte korením, cesnakom a osoľte. Všetko dôkladne premiešajte, aby boli krevety rovnomerne obalené.
4Na panvici rozohrejte trošku oleja (stačí trošku, pretože krevety už sú naložené v oleji).
5Na rozpálenú panvicu naukladajte postupne všetky krevety a restujte z každej strany zhruba 5 minút. Krevety musia mať krásne ružovú farbu.
6Keď sú krevety orestované, nalejte smotanu a nechajte zhruba 5 minút jemne vrieť. Medzitým si pripravte vodku.
7Teraz sa pripravte na flambovanie. Panvica aj pokrm musia byť úplne horúce, takže zvýšte plameň. Panvicu nakloňte, celý obsah zhrňte dole na naklonenú stranu nad oheň, ešte chvíľu nahrievajte, nech je okraj panvice horúci a nalejte vodku na obsah a okraj panvice. Zmes vzplanie a budete okolo 10 sekúnd flambovať. Po vzplanutí dajte panvicu do klasickej polohy, aby sa plameň dostal všade na zmes. Keď plameň zhasne, okamžite znížte plameň na sporáku, aby ste pokrm nespálili.
8Nasypte nasekané bylinky a chilli papričku a na miernom plameni nechajte ešte chvíľu zredukovať a prepojiť chute. Krevety prelievajte omáčkou. Toto robte maximálne len 2 minúty, aby bylinky zostali ešte čerstvé.
9Dochuťte a naservírujte na tanier. Pokvapkajte citrónovou šťavou. Podávajte so zapečenou bagetkou a bielym vínom.
Prajeme krásny kulinárský zážitok.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.