400 g morských plodov (zmes chobotničiek, kalamárov, kreviet, mušlí)
soľ
3 strúčiky cesnaku
8 lyžíc panenského olivového oleja
menší zväzok čerstvej petržlenovej vňate
cca 350 g cestovín fettuccine (môžu byť aj iné - podľa chuti)
citrónová šťava
korenie Francúzske bylinky alebo Rozmarín či oregáno
korenie Lemon Pepper alebo Orange pepper
parmezán
Lemon Pepper nakúpite tu
Francúzske bylinky nakúpite tu
Orange Pepper nakúpite tu
Oregano nakúpite tu
Rozmarín drvený nakúpite tu
1Najprv si v osolenej vode uvarte cestoviny.
2Na rozohriatu panvicu s olejom, dajte prelisovaný cesnak a následne zmes morských plodov. Keď používate mrazené morské plody, najskôr ich nechajte samotné rozmraziť na panvici a odstráňte prebytočnú vodu. Až potom nasledujte postup s rozohriatým olejom a cesnakom.
3Plody mora krátko povarte s cesnakom, dochuťte citrónovou šťavou, pridajte Lemon Pepper alebo Orange Pepper a Francúzske bylinky.
4Dochutenú zmes premiešajte s uvarenými a precedenými cestovinami a najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžete ešte dochutiť cesnakom a citrónovou šťavou.
5Hotové fettuccine servírujte s hoblinkami parmezánu.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.