asi 1 kg bravčového pliecka
4 väčšie cibule
kúsok slaniny
2 PL masti
1 dcl suchého červeného vína
2 červené papriky alebo kápie
4 paradajky
2 hrste uvarených červených alebo čiernych fazúľ
1 plechovka červených fazúľ v sladkokyslom náleve
soľ
kyslá smotana na ozdobenie
1ČL GARLIC PEPPER
1ČL LAHÔDKOVÁ PAPRIKA
2 ČL MAĎARSKO
1ČL SATUREJKY
Rasca česká drvená nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Maďarsko nakúpite tu
Saturejka nakúpite tu
1Fazule namočte a uvarte do mäkka.
2Slaninu nakrájajte na kocky, cibuľu a papriku na drobno, paradajky na osminky a mäso na menšie kocky. Fazule z plechovky rozmixujte do hladka, budú fungovať ako zahusťovadlo.
3V hrnci vyškvarte slaninu, pridajte masť a cibuľu orestujte do ružova. Pridajte mäso, prudko ho opečte, prisypte nakrájanú papriku, zalejte červeným vínom, trochou vody a duste do polomäkka.
4Potom pridajte všetko korenie, znova podlejte vodou a duste kým nebude mäso mäkké.
5Pridajte rozmixované fazule v náleve, paradajky, uvarené fazule a ešte pár minút povarte.
Fazuľových gulášov je po svete stovky druhov. Toto je vlastný recept, ktorý môžete uvariť v kotlíku na záhrade alebo kľudne na sporáku v kuchyni. Vždy bude chutiť.
Podávajte s čerstvým chlebom alebo pita chlebom.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.